Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viorica Dăncilă anunță CONVOCAREA Parlamentului în sesiune extraordinară și emiterea unei Ordonanțe de Urgență + ATAC la Klaus Iohannis

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Viorica Dăncilă

Viorica Dăncilă a anunțat, de la sediul MAI, că este dispusă să convoace o sesiune extraordinară a Parlamentului pentru votarea unei OUG pe care Guvernul e pregătește, după tragedia de la Caracal. Ea l-a atacat, fără să îl numească, și pe Klaus Iohannis, pe care l-a acuzat de politizarea dramei familiilor din Olt.

”Am discutat cu șefii de structuri din MAI despre ce trebuie să facem ca astfel de lucruri să nu se repete. Am discutat despre restructurare, despre modificări legislative, din partea MAI, STS, în ceea ce privește legislația ca să pedepsească mai drastic acest lucru.

Citește și: BOMBĂ Gheorghe Dincă a fost AUDIAT la Craiova pentru o a TREIA victimă -Telefonul ei a fost găsit în locuinţa criminalului

În spațiul public s-a promovat mult lupta împotriva corupției și ea trebuie să continue. Nu s-a promovat lupta împotriva criminalilor, violatorilor. România nu e țara infractorilor, a violatorilor, a criminalilor. Ca premier, nu voi lăsa să se lipsească această etichetă, dar ne trebuie consens. Nu pute să aducem înapoi ceea ce, deja, a avut loc. Suntem alături de familii, iar cuvintele sunt sărace ca să exprime ceea ce simțim. Trebuie să luăm toate măsurile ca aceste lucruri să nu se mai repete. Să îi pedepsim pe cei vinovați și să reglementăm ca astfel de lucruri să nu se mai repete.

Am discutat cu toți cei care se pot implica. Am găsit o dorință de a reglementa lucrurile la MAI. Nu e oportun să dăm vina unii pe alții, scindează societatea. Avem nevoie de o abordare pragmatică, să aducă în prim-plan măsurile pe care le luăm. Am toată disponibilitatea de a chema Parlamentul în sesiune extraordinară pentru a da o OUG care să reglementeze lucrurile, fie că vorbim de MAI sau alte entități.

Citește și: Marian Godină îl umilește pe un fost șef din poliție: ‘Începând de azi îi voi arăta pe toți care fac de râs această meserie’

Dacă vom ieși cu declarații politice, nu vom rezolva problemele. Oamenii s-au săturat de asta. Acesta trebuie să fie calea pe care trebuie să mergem.

Voi urmări fiecare decizie, fiecare pas care se face pentru că este important ca această anchetă să se desfășoare cât mai repede, avem această datorie morală. Cetățenii și familiile așteaptă să vadă ce vor face autoritățile, ce răspuns vom da la aceste tragedii.”, a declarat Viorica Dăncilă.

Citește și: Dacian Cioloș reacționează! ‘E primul gest de decenţă şi normalitate în Guvernul condus de Viorica Dăncilă’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.