Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viorica Dăncilă anunță înființarea unui grup de lucru interinstituțional, după cazul din Caracal

Inquam Photos / Octav Ganea
Viorica Dancila

Viorica Dăncilă a anunțat că a decis înființarea unui grup de lucru interinstituțional care să aibă ca scop gândirea unui plan de măsuri urgente pentru a eficientiza timpii de răspuns în situații critice. Premierul a adăugat că va propune acest lucru și în ședința CSAT de marți, conform Mediafax.

„Am decis înființarea unui grup de lucru interinstituțional care să aibă ca scop gândirea unui plan de măsuri urgente pentru eficientizarea timpilor de răspuns în situații critice, la nivelul întregului aparat de stat, grup care va fi condus de domnul Raed Arafat. Voi propune acest aspect în cadrul ședinței CSAT de marți, în calitatea mea de vicepreședinte”, a afirmat Viorica Dăncilă, sâmbătă, la Guvern.

Citește și: CLEPSIDRA MORȚII Ce s-a întâmplat în cele 19 ore scurse între apelul la 112 și MOARTEA fetei ucise la Caracal

Șeful Executivului a adăugat că este luată în calcul și o ordonanță de urgență pentru a elimina carențele legislative, iar de aceste aspecte se va ocupa noul grup de lucru, urmând ca Raed Arafat să vină în termen de 15 zile cu o analiză și un plan de acțiune.

Premierul a mai spus că ministrul de Interne Nicolae Moga a informat-o în legătură cu măsurile luate până în prezent privind cazul din Caracal. Ea a adăugat că Moga se va reîntoarce la Caracal pentru a continua să coordoneze ancheta.

„În aceste zile un suflet tânăr care putea fi salvat a plecat dintre noi. Suntem cu toții plini de durere și revoltă, de tristețe și frustrare pentru că așa ceva s-a putut întâmpla. Am luat câteva decizii necesare, în calitate de premier, dar e nevoie de mai mult. Mi-am anulat toate vizitele și evenimentele de astăzi. La sosire m-am întâlnit cu ministrul de Interne care m-a informat asupra tuturor măsurilor luate până în acest moment și a planului de acțiune pentru zilele următoare. I-am cerut ministrului Moga să se întoarcă la Caracal pentru a continua coordonarea acestei anchete. Tot astăzi am convocat de urgență o ședință la Palatul Victoria cu șeful Departamentului de Urgență Raed Arafat, cu șeful STS Sorinel Vasilca și cu ministrul Comunicațiilor Alexandru Petrescu”, a explicat Dăncilă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.