Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viorica Dăncilă anunță APOCALIPSA pentru România, după ce deficitul a urcat, sub guvernarea PNL: 'Va fi activată procedura de deficit excesiv'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Viorica Dăncilă biblie

Viorica Dăncilă anunță că vine un an dezastruos pentru români, după ce PNL a ajuns la putere! Liberalii au împrumutat, în mai puțin de o lună, peste 8 miliarde de lei, la dobânzi uriașe, iar BNR a trebuit să intervină în piață, ca urmare a prăbușirii leului pe piața valutară. BNR a pierdut peste un miliard de euro în ultimele săptămâni pentru a susține moneda națională, ajunsă la minime istorice.

Dăncilă a anunțat, la România TV, luni seara, că România va fi sub procedura de deficit excesiv, după ce PNL l-a urcat până la 4,5%.

Citește și: Traian Băsescu s-a prăpădit de râs: Niciodată

”PNL schimbă oamenii, e politica lor. Au adus numai îngrijorări, am văzut un guvern care numai se împrumută. A împrumutat peste 8 miliarde, dublu față de cum ne împrumutam noi, la dobânzi care au depășit 12 puncte procentuale baza de împrumut. E un guvern care îngroapă România în datorii. Trebuie să se mai împrumute încă 18 miliarde de lei pentru a acoperi deficitul de 4,5%. Declarațiile iresponsabile ale ministrului de Finanțe au făcut ca leul să se prăbușească, iar BNR să piardă peste un miliard de euro.

Eu nu m-am plâns de greaua moștenire, așa cum face PNL. Împrumuturile PSD refinanțau datoria externă, creșteam pensiile, salariile, făceam investiții.

Citește și: Anunț de ultimă oră al lui Rareș Bogdan: ‘Le vom tăia’

Noi nu am luat în calcul nicio majorare fără să avem proiecția ca să facem acest lucru. În 2018, spuneau că nu avem bani de pensii, de salarii, că o să avem un deficit de peste 4%. Ne-am încadrat și ne încadram și în acest an. Specialiștii anunță că va fi activată procedura de deficit excesiv de către Comisia Europeană și va fi și mai greu.”, a spus Viorica Dăncilă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.