Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viorica Dăncilă, apel către Parlament să trateze cu maximă responsabilitate inițiativa lui Teodorovici: 'E o măsură justă, de echitate socială'

Inquam Photos / Octav Ganea
viorica dancila parlament

Viorica Dăncilă a declarat că Parlamentul trebuie să trateze cu maximă responsabilitate inițiativa legislativă a lui Eugen Teodorovici privind impozitarea suplimentară a pensiilor speciale. Premierul a precizat că este o măsură justă, iar aceste pensii nu înseamnă „privilegii speciale”.

Viorica Dăncilă a declarat, joi, în debutul ședinței de Guvern, că "salută" inițiativa ministrului Finanțelor Eugen Teodorovici, depusă în Parlament, care vizează impozitarea suplimentară a pensiilor speciale. Premierul a subliniat că această măsură nu are scopul de a a duce bani la bugetul de stat.

"Salut inițiativa domnului ministru Eugen Teodorovici, depusă în calitate de senator, prin care propune Parlamentului impozitarea suplimentară a pensiilor speciale. E o măsură justă, de echitate socială, promovată deloc întâmplător în același timp cu majorarea drepturilor tuturor pensionarilor. Pensiile speciale reprezintă recunoașterea unor condiții de muncă sau unor restricții, nu s înseamnă privilegii speciale", a afirmat Viorica Dăncilă, joi, în debutul ședinței de joi a Guvernului, conform Mediafax.

Premierul a precizat că acest proiect nu are scopul de a aduce bani la bugetul de stat și a făcut apel la parlamentari să analizeze și să trateze cu responsabilitate inițiativa ministrului de Finanțe Eugen Teodorovici.

"În această cheie trebuie analizat proiectul de lege, care sub nicio formă nu are scopul de a aduce bani mai mulți bani la bugetul de stat. De altfel, impactul bugetar dovedește acest lucru. Fac apel la membrii Parlamentului României să analizeze și să trateze cu maximă responsabilitate această inițiativă a domnului Teodorovici", a conchis Dăncilă.

Victor Ponta, despre statul paralel: ’Mai legal, mai ilegal, mai cu judecătorii…, dar erau la închisoare’

Eugen Teodorovici a depus la Senat, în calitate de senator PSD, un proiect de lege care prevede impozitarea pensiilor între 7.000 şi 10.000 de lei cu 30% din sumă. De asemenea, inițiativa prevede şi taxarea pensiilor mai mari de 10.000 de lei cu 50% din sumă. Măsura făcea parte iniţial din pachetul de propuneri discutat odată cu rectificarea bugetară de la începtul lunii august.

Impozitare vizează persoanele care realizează venituri din "pensii şi/sau indemnizaţii pentru limită de vârstă, primite în baza unor legi/statute speciale denumite în continuare contribuabili, sunt obligate la plata taxei pe veniturile din pensii şi indemnizaţii pentru limită de vârstă, denumită în continuare taxă", conform proiectului depus la Senat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.