Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viorica Dăncilă condamnă pedepsele blânde date agresorilor femeii jandarm din 10 august: 'Nu mi se pare un lucru corect'

Stiri pe surse
Jandarmerita

Fostul premier Viorica Dăncilă a declarat, luni seară, că decizia instanței de a-i condamna la închisoare cu suspendare sau muncă în folosul comunității pe agresorii femeii jandarm de la protestul din 10 august 2018 nu este corectă, anunță MEDIAFAX.

„Acea jandarmeriță a fost lovită. Eu cred că trebuie să avem o abordare egală și pentru cei care au lovit persoanele, dar și pentru cei care au lovit organele care își făceau datoria. Ca să dai suspendare sau muncă în folosul comunității pentru cineva care a comis aceste lucruri mie nu mi se pare un lucru corect. Eu cred în justiție”, a spus Viorica Dăncilă, la Digi24.

Citește și: Moise Guran, funcție-cheie în USR-PLUS! Alianța se transformă într-un singur partid

Fostul premier susține că era în concediu pe 10 august 2018 și că numele ei nu ar trebui legat de acel eveniment.

„Nu are de ce să se lege 10 august de Viorica Dăncilă. Am avut cerere de concediu, nu eram în țară. Eu cred că pentru corectitudine nu trebuie să folosim astfel de evenimente ca mesaje politice”, a subliniat Dăncilă.

Cei șapte agresori ai femeii jandarm de la protestul din 10 august 2018 din Piața Victoriei au fost condamnați în decembrie 2019, de magistrații Judecătoriei Sectorului 1, la închisoare cu suspendare pentru ultraj. Pedepsele dispuse de instanță sunt cuprinse între 1 an și 2 ani și 8 luni de închisoare cu suspendare. Doi dintre aceștia au fost condamnați și pentru uz de armă fără drept, cei care au furat arma Ștefaniei Nistor.

Bărbații nu mai au voie să participe pentru 5 ani la proteste, la adunări publice sociale, culturale sau sportive.

Instanța a mai dispus ca inculpații să presteze muncă în folosul comunității în cadrul Administraţiei Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană Sector 6, în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, la Administraţia Cimitirelor sau Crematoriilor Umane sau în cadrul Fundaţiei pentru Promovarea Sancţiunilor Comunitare sau la Arhiepiscopia Bucureştilor.

Femeia ce făcea parte din forţele de ordine ale Jandarmeriei a fost lovită de mai mulţi protestatari în 10 auguat 2018. Ea a fost prinsă în mulţime alături de un alt coleg jandarm, fiind loviţi de mai mulţi protestatari. Alţi protestatari au intervenit, însă, şi au făcut scut, pentru a-i apăra pe cei doi jandarmi.

Citește și: Guvernul Orban începe săptămâna cu împrumuturi! O nouă sumă uriașă luată de la bănci

La scurt timp, Jandarmeria a anunțat că femeia a fost internată cu suspiciune de fractură la coloana cervicală. Însă a fost externată după câteva zile. În spaţiul public au apărut critici la adresa ei având în vedere că, iniţial, reprezentanţii Jandarmeriei au anunţat că are o fractură de coloană pentru ca, după doar câteva zile, jandarmeriţa să părăsească spitalul pe propriile picioare.

Sute de protestatari au fost răniți în 10 august 2018, dosarul aferent fiind pe masa procurorilor și în prezent.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.