Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viorica Dăncilă, CRITICATĂ dur pentru declarațiile susținute cu Jens Stoltenberg: Nu are simţul ridicolului și a ajuns să fie un pericol public pentru România

dancila-Stoltenberg-nato

Eugen Tomac scoate în evidență o nouă greșeală de exprimare a premierului României, la declarația susținută împreuna cu secretarul general al NATO. Președintele PMP susține că Viorica Dăncilă "nu are simţul ridicolului și a ajuns să fie un pericol public pentru România pe plan global".

UPDATE Ministerul Afacerilor Externe precizează însă că premierul Viorica Dăncilă nu a folosit o expresie greșită la sediul NATO.

"Viorica Dăncilă a afirmat astăzi, la declarații de presă cu secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, că „descurajarea Alianței... rămâne o prioritate”.

Citeste si Raluca Turcan anunță 'surprize neplăcute' din partea Guvernului : Ministerul Finanțelor vrea să reducă bugetelor unor entități ale administrației publice

Nu îi este suficient că se face de râs în România. După ce că suntem percepuţi drept „corupţii Europei”, acum riscăm, din cauza prim-ministrului agramat, să fim descrişi şi drept ţara cu cel mai mic IQ.

Problema cea mai mare a Vioricăi Dăncilă nu este capacitatea de a comite astfel de gafe, ci lipsa temerii de penibil. Nu are simţul ridicolului și a ajuns să fie un pericol public pentru România pe plan global", a scris Eugen Tomac pe Facebook.

REACȚIA MAE:

Referitor la elementele apărute în spațiul public cu privire la postura de apărare și descurajare a Alianței facem următoarele precizări:
-         La Summit-ul NATO de la Varșovia, din 2016, șefii de stat și de guvern au aprobat consolidarea posturii de apărare și descurajare a Alianței, care vizează, în esență, să ofere o mai bună protecție cetățenilor și teritoriilor aliate în fața provocărilor de securitate.
-         Relevant în acest sens este inclusiv paragraful 38 din Declarația finală a Summit-ului de la Varșovia: “Având în vedere mediul de securitate schimbat și în evoluție, adaptarea trebuie să continue.  Prin urmare, am hotărât să consolidăm și mai mult postura de descurajare și apărare a Alianței” (“In light of the changed and evolving security environment, further adaptation is needed. Therefore, we have decided to further strengthen the Alliance's deterrence and defence posture”).
-         Așadar, consolidarea posturii de apărare și descurajare reprezintă un obiectiv important de politică externă și de securitate al României, în special în contextul actual de securitate de la Marea Neagră.
-         Având în vedere importanța asigurării unui rol activ în cadrul NATO, România contribuie semnificativ, din punct de vedere conceptual și operațional, la îndeplinirea obiectivului de consolidare a posturii de descurajare și apărare colectivă, asumat de țara noastră, alături de toți aliații.
-         În acest context, ne exprimăm speranța ca toate aceste elemente definitorii pentru securitatea națională și aliată să fie abordate într-un mod adecvat și cuprinzător în cadrul reflectărilor publice privind rolul României în NATO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.