Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viorica Dăncilă, după victoria la CCR: 'Am căutat tot timpul să promovez eficienţa în administraţie şi să previn riscurile disfuncţionalităţilor'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Viorica Dăncilă biblie

Fostul premier, Viorica Dăncilă, a transmis, miercuri, după decizia Curţii Constituţionale referitoare la Codul administrativ, că a încercat să promovez eficienţa în administraţie şi să prevină riscurile disfuncţionalităţilor. ”Adoptarea OUG 57 a fost o soluţie în acest sens”, afirmă Dăncilă.

”Mă bucur că decizia Curţii Constituţionale de azi a confirmat constituţionalitatea OUG 57 din 2019 privitoare la Codul Administrativ. Ca premier, am căutat tot timpul să promovez eficienţa în administraţie şi să previn riscurile disfuncţionalităţilor. Adoptarea OUG 57 a fost o soluţie în acest sens, iar atacarea ei la CCR mi s-a părut nedreaptă, chiar dacă procedural legală”, a scris, miercuri, Viorica Dăncilă, pe Facebook.

Citește și: Victor Ponta iese la rampă: `Ura față de PSD e suficientă ca și combustie pentru a acoperi orice rău făcut de guvernul PNL”!

Potrivit acesteia, ”o bună guvernare presupune asumarea deciziilor pentru oameni în ciuda criticilor şi atacurilor – iar apoi consecvenţă în aplicare”.

”Guvernanţii trebuie însă să se asigure că fac ceea ce trebuie, nu aşa cum a procedat Guvernul Orban, care a sfidat România cu cele 25 de ordonanţe de urgenţă făcute neprofesionist şi adoptate mecanic, fără analiză”, a mai afirmat Dăncilă.

Citește și: Consilierul Olguței Vasilescu răstoarnă spusele ministrului Muncii: Se trimit deja de ani de zile

Plenul Curţii Constituţionale s-a pronunţat, miercuri, asupra excepţiei de neconstituţionalitate a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.57/2019 privind Codul administrativ, ridicată direct de Avocatul Poporului.

”În urma deliberărilor, Curtea Constituţională, cu majoritate de voturi, a respins, ca neîntemeiată, excepţia de neconstituţionalitate şi a constatat că prevederile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.57/2019 privind Codul administrativ sunt constituţionale, în raport de criticile formulate”, a transmis CCR.

Citește și: Guvernul Orban răsuflă ușurat! Marcel Ciolacu este îngrijorat: `S-a deschis o cutie a Pandorei`

Decizia este definitivă şi general obligatorie şi se comunică Avocatului Poporului.

Codul administrativ a fost adoptat, prin OUG, de către Guvernul Dăncilă şi a fost modificat la doar o săptămână.

Citește și: Decizie șoc! Traian Băsescu revine mai puternic

Actul normativ a stârnit critici din partea opoziţiei, a unor organizaţii sindicale şi a unor organizaţii civice.

Documentul prevede, printre altele, indemnizaţii de vârstă pentru primari, dar şi faptul că preşedintele are la dispoziţie doar zece zile pentru a răspunde în cazul remanierilor guvernamentale.

Citește și: Victor Ponta iese la rampă: `Ura față de PSD e suficientă ca și combustie pentru a acoperi orice rău făcut de guvernul PNL”! .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.