Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viorica Dăncilă i-a adresat 10 întrebări lui Klaus Iohannis: Vorbiți de integritate când aveți o problemă de corupție cât casa?

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Viorica Dăncilă

Candidatul PSD la alegerile prezidentiale, Viorica Dancila, i-a adresat miercuri la sediul central al partidului, presedintelui Klaus Iohannis, zece intrebari la care se asteapta sa raspunda intr-o dezbatere unu la unu la televiziunea publica TVR:

„Domnule președinte, iată subiectele de duminică:

  1. Ați promis în campania electorală din 2014 că veți renunța la imunitatea oferită de funcția prezidențială. De ce i-ați mințit pe români?
  2. Cum v-ați făcut dumneavoastră datoria de președinte pentru care v-au ales și v-au plătit cetățenii, dacă în timpul mandatului ați stat mai mult în vacanță decât la muncă? Uitați o altă „glumă” pe care ați făcut-o astăzi, și anume că ați avut doar 3 concedii în 5 ani. La asta chiar am râs. Oare mâine ce o să ne mai spuneți, că stați în chirie?
  3. Ca președinte care a călcat în picioare Constituția și a sfidat apoi deciziile Curții Constituționale, credeți că meritați voturile românilor pentru un al doilea mandat, la care vă dă dreptul tocmai Constituția României?
  4. Ați făcut promisiuni mari pentru țară, domnule Iohannis, de exemplu intrarea României în Schengen sau ridicarea vizelor pentru Statele Unite ale Americii, dar nu ați reușit să vă întoarceți în țară decât cu o șapcă și trei poze. E normal, domnule președinte, să nu vă respectați în 5 ani de zile angajamentele și să veniți acum să cereți cu seninătate un al doilea mandat?
  5. Ne vorbiți de România normală. Credeți că e normal să vorbiți cu nonșalanță despre justiție și integritate în timp ce dumneavoastră aveți o problemă de corupție cât casa? Sau mai exact, cât șase sau cinci case, pentru că ne-ați spus astăzi că a șasea “a fost eliminată”. Păi domnule Iohannis, dacă nu aveți probleme cu casele, cum a fost eliminată cea de-a șasea?
  6. Tot despre România normală: În primele zile de la instalare, Guvernul PNL (guvernul dumneavoastră) a anunțat că vrea să renunțe la subvenții, că nu poate plăti salarii, că vrea să introducă noi taxe și că ar vrea ca bugetarii să muncească până la miezul nopții, asta dacă nu sunt concediați. Domnule Iohannis, acesta este Guvernul normal pe care vi-l doriți pentru România în următoarea perioadă?
  7. De ce ați luat în derâdere Pactul Național pentru Bunăstarea Românilor propus de PSD, un act care oferea oamenilor o minimă asigurare împotriva tăierilor de pensii și salarii promovate în urmă cu câțiva ani de aliații dumneavoastră din PNL?
  8. Domnule Iohannis, poate ne spuneți până la urmă adevăratul motiv al refuzului de până acum de a participa la o dezbatere cu mine, ca să lămuriți dumneavoastră personal dilema despre care vorbeam. Este teama de o confruntare brutală cu eșecul dumneavoastră ca președinte sau este disprețul față de români? (Vă reamintesc în acest context că există peste 9 milioane de motive pentru a participa la o dezbatere, pentru că sunt peste 9 milioane de români care au votat în turul 1).
  9. Ca să extindem problema dezbaterilor, a dialogului și a prezenței dumneavoastră publice: De ce nu ați acordat nici măcar un interviu în această campanie și nu ați participat în cei 5 ani la vreo emisiune televizată sau vreun interviu? Credeți că nu aveți de dat niciun răspuns la întrebările românilor? Nicio vorbă despre ce ați făcut sau n-ați făcut în acest mandat? Veniți și ne spuneți astăzi că este – citez - “o idee interesantă”. E jenant, domnule președinte ca acum să vă vină ideea.
  10. Și o ultimă întrebare, care să vă ajute să faceți un bilanț fulger al celor 5 ani de mandat: Domnule Iohannis, chiar nu vă îngrijorează absența dumneavoastră din costumul de președinte pe care-l purtați? Nici rușine nu vă provoacă?

Îi rog pe români să îmi transmită și alte întrebări pe care să i le adresez domnului Iohannis în numele lor la confruntarea de duminică, pe care sper să o accepte. Ar fi inacceptabil să își bată joc până la capăt de o țară întreagă.

Sper ca atenția și îngrijorarea pe care le manifestă de obicei Klaus Iohannis când vine vorba de țara lui să fie suficiente de data aceasta și să înțeleagă că are o datorie morală față de cetățeni să se prezinte în fața lor, chiar dacă astăzi ne-a spus cu aroganță că dumnealui nu vede utilitatea publică a unei astfel de discuții. Ghinion, românii o văd!”, a declarat Viorica Dăncilă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.