Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viorica Dăncilă i-a prins în menghină pe adversarii din PSD: cum se tranșează jocurile la moțiune și Congres/SURSE

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Viorica Dăncilă

Premierul Viorica Dăncilă este principala favorită la Congresul PSD, din 29 iunie. Marele hop este moțiunea de cenzură, care va fi dezbătută în această săptămână, în Parlament. La nivel public, Dăncilă susține că nu-și face griji, dar în culise negocierile sunt extrem de dure, însă adversarii premierului sunt prinși ca într-o menghină între interesele personale și interesele oamenilor din teritoriu.

Citește și: Stelian Tănase profețește DEZASTRUL pentru PSD-ul condus de Viorica Dăncilă: pronostic pentru prezidențiale

Surse din PSD ne-au explicat că ruptura dintre Paul Stănescu și Viorica Dăncilă este una profundă, iar de aici ar putea începe jocuri care vor influența pe viitor situația din Parlament. Sursele noastre susțin că oamenii lui Paul Stănescu și Gabriela Firea ar putea absenta de la votul pe moțiunea de cenzură, pentru a da un semnal în PSD.

Absența acestora nu ar fi una cu rezultat parlamentar direct, pentru că oricum parlamentarii PSD se vor abține de la vot. În schimb, va fi o amenințare pentru Viorica Dăncilă, căreia i se va arăta că în orice moment o grupare din PSD îi poate dărâma Guvernul.

Surse din PSD ne-au mai precizat că în interiorul partidului s-a discutat inclusiv despre trântirea acestui Guvern, iar bătălia ar fi urmat să se tranșeze la Congres. Problema este că primarii pun presiuni uriașe asupra parlamentarilor să nu cumva să piardă guvernarea pentru că urmează alegerile prezidențiale și mai ales cele locale, iar aceștia au nevoie de resurse.

Primarii au transmis la centru că ultimele campanii și faptul că de la nivelul Guvernului s-au tăiat din fonduri i-a pus pe toți într-o situație dificilă. Sursele noastre ne-au explicat că mai mulți primari din zona urbană se tem că nu vor putea obține un nou mandat, din moment ce nu au fonduri pentru a finaliza o serie de lucrări importante înainte de alegeri.

Situația din PSD este una complicată. Viorica Dăncilă știe care sunt presiunile puse pe oamenii din tabăra adversarilor și de aceea, în mediile informale din PSD a anunțat că în cazul în care nu va deveni președinte al PSD pe 29 iunie, atunci va renunța și la mandatul de premier.

Pentru PSD asta ar fi o destabilizare majoră, pentru că ar risca să piardă guvernarea. Tocmai de aceea, în ciuda tuturor problemelor, parlamentarii PSD țin rândurile strânse și vor face tot ce depinde de ei să nu treacă moțiunea de cenzură și să ducă guvernarea până în 2020.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.