Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viorica Dăncilă i-a scris lui Junker - Ce portofolii vizează România pentru postul de Comisar european

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Viorica Dăncilă

Comisar european pe energie, mediu, transporturi sau politica de vecinătate. Acestea sunt variantele vizate de România, pentru viitoare Comisie Europeană. Viorica Dăncila a avut discuţii cu preşedintele Iohannis pe tema viitorului comisar, potrivit digi24.ro.

Președintele și premierul au avut o convorbire telefonică legată de acest subiect și au convenit să susțină varianta unui comisar interimar, în condițiile în care Corina Crețu, fostul comisar european din partea României, a devenit europarlamentar.

Viorica Dăncilă i-a trimis o scrisoare președintelui Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, pe această temă și așteaptă un răspuns la începutul săptămânii viitoare. Reprezentanții României au propus ca, în cazul în care se acceptă propunerea de comisar interimar, acestuia să nu mai încaseze salariu și după terminarea mandatului, așa cum este procedura.

Se discută și despre viitorul comisar european și se discută despre o femeie în acest post. România vizează unul dintre portofoliile energie, mediu, transporturi sau politica de vecinătate. În funcție de ce portofoiu va primi România, se va discuta și despre persoana care va ocupa funcția.

Ursula von der Leyen, propusă pentru funcția de șef al Comisiei Europene, urmează să fie votată în Parlamentul European la mijlocul acestei luni. Apoi urmează să fie împărțite portofoliile de comisar european.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.