Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viorica Dăncilă i-a scris lui Klaus Iohannis: Ce i-a cerut președintelui să îi explice

Administrația Prezidențială
iohannis dancila iohannis guvern

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, la România TV, că a transmis, joi, o scrisoare președintelui Klaus Iohannis, prin care îi solicită motivele respingerii celor trei propuneri de miniștri, subliniind că șeful statului trebuie să se exprime doar în privința legalității demersului, nu asupra oportunității.

„Astăzi (joi, n.r.) am trimis președintelui Iohannis o scrisoare prin care am solicitat motivarea respingerii celor trei propuneri de miniștri. Oportunitatea aparține premierului, iar președintele trebuie să se exprime doar de ceea ce este legat de legalitate. Acest lucru că nu fac față, că nu crede că este persoana potrivită - nu cred că sunt motive care ar putea să stea la baza respingerii propunerilor. (...) Performanțele Guvernului sunt decontate de primul ministru și de Guvern”, a declarat Viorica Dăncilă, la România Tv.

Citește și: EXCLUSIV Omul lui Băsescu reacționează, după ce Klaus Iohannis i-a refuzat propunerea: ‘Nu renunțăm’

Președintele Klaus Iohannis a declarat marți că nu este de acord cu remanierea și că i-a cerut premierului Viorica Dăncilă să vină cu alte propuneri sau cu miniștri interimar, propunerile actuale considerându-le nepotrivite.

Propunerile de remaniere au fost: Eugen Nicolicea în locul lui Tudorel Toader (ministerul Justiției), Oana Florea, ministru propus pentru Fonduri Europene în locul Rovanei Plumb și pe Liviu Brăiloiu, la Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, în locul Nataliei Intotero.

Citește și: ANAF face anunțul mult așteptat! Datoriile românilor vor fi șterse

Demisiile Nataliei Intotero și a Rovanei Plumb vin ca urmare a candidaturii loc la alegerile europarlamentare, în timp ce în cazul lui Tudorel Toader, PSD a decis retragerea sprijinului politic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.