Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viorica Dăncilă îl NIMICEȘTE pe Ludovic Orban: Realitatea e că avem un guvern slab, iar guvernele slabe recurg la măsuri de forță

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Viorica Dăncilă constitutie

Predecesoarea lui Ludovic Orban îl atacă dur pe actualul premier. În contextul demiterilor pe bandă rulantă a directorilor de spitale, Dăncilă opinează că actualul executiv este unul slab, motiv pentru care recurge la măsuri dure.

"Sub acoperirea crizei, încep abuzurile liberale! Se intră în forță peste autoritățile locale și li se iau din subordine spitalele, în condițiile în care comunitățile locale și reprezentanții lor aleși sunt cele mai interesate de buna lor funcționare.

Citește și: BÂLBELE continuă: Raed Arafat și Alexandru Rafila SE CONTRAZIC privind protecția oferită de măști împotriva coronavirusului

Suntem în fața unei decizii fundamental greșite, care va avea consecințe mult după ce vom ieși din starea de urgență.

Guvernul Orban va „dota” aceste spitale cu directori convenabili, evident puși politic, care vor avea grijă să se înșurubeze rapid în funcții. Dacă aceste spitale vor reveni din nou la administrațiile locale (un mare „dacă”, ținând cont că guvernanților a început să le placă să acumuleze putere!), avem rețeta clară pentru fricțiuni între autoritățile locale și sistemul de sănătate.

Realitatea e că avem un guvern slab, iar guvernele slabe recurg la măsuri de forță. Guvernele puternice știu să coopereze cu administrațiile locale și să respecte comunitățile locale.

Domnul Ludovic Orban nu a învățat că o bună guvernare presupune neutralitate politică în raport cu administrațiile locale. Reamintesc situația PNDL, în legătură cu care guvernul pe care l-am condus nu s-a bazat pe criterii politice în alocarea fondurilor, ci pe nevoile comunităților locale. De ce nu procedați corect, domnule Orban? Sau a început să vă placă mai mult cu „da, să trăiți!” decât cu întrebări și consultări?", a scris Viorica Dăncilă pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.