Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viorica Dăncilă, la ședința grupului social-democrat din Parlamentul European! Maria Grapini: 'Doamna prim-ministru vine la dezbaterea de miercuri'

Vioricas Dancila

Europarlamentarul Maria Grapini a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că a fost informată cu privire la participarea premierului Viorica Dăncilă la ședința politică de miercuri a grupului social-democrat (S&D) din Parlamentul European.

„Doamna prim-ministru vine la dezbaterea de miercuri din grup. După aceea va fi și o acțiune cu Ziua Mondială a Turismului, unde va fi prezentă împreună cu președintele Tajani (Antonio Tajani, președintele PE - n.r). Ședința noastră de grup este de la ora 09.00”, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, europarlamentarul Maria Grapini, membru al grupului social-democrat din PE.

Europarlamentarul a precizat că este o cutumă ca înaintea unei dezbateri în plenara de la Strasbourg, familia politică din care face parte Guvernul țării respective să ceară detalii Executivului.

„Există această cutumă ca înainte să fie o dezbatere în plen, grupul politic din care face parte Guvernul statului membru să aibă o dezbatere în cadrul grupului. Nu este o premieră, așa se procedează. Grupul politic din care face parte Guvernul unui stat este foarte interesat să știe detalii, pentru că în plenară nu se pot discuta toate și să fie pregătit grupul să vadă ce poziție are, pentru că fiind din aceeași familie politică ar trebui să găsească mijloace să susțină Guvernul. Și atunci este interesat să aibă o discuție mai detaliată, mai largă. S-a întâmplat acest lucru și cu alte grupuri politice, orecum PPE sau ALDE, au avut o dezbatere înainte cu premierul sau președintele statului respectiv”, a menționat Maria Grapini pentru MEDIAFAX.

Asistentă bătută cu sălbăticie în fața Spitalului Județean din Timișoara - Agresorii, o familie de romi

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan a anunțat, pe 13 septembrie, că Parlamentul European va adopta o rezoluție despre situația protestelor din 10 august din România în cea de-a doua sesiune plenară din luna octombrie.

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, pe 7 septembrie, că are toată deschiderea de a merge și în Parlamentul European, dacă va fi invitată la dezbaterea pe marginea protestelor din 10 august. "Categoric, am toată deschiderea să merg și în Parlamentul European, și în Parlamentul României acolo unde voi fi chemată dar, încă o dată precizez, cred că nu este benefic nici din partea liderilor politici, nici din partea Guvernului să ne dăm cu părerea, ci să lăsăm rezultatele anchetei să fie cele care să stabilească adevărul", a declarat liderul Executivului.

Parlamentul European va dezbate, în plenul de la începutul lunii octombrie, asupra protestelor violente din 10 august, a anunțat, pe Facebook, europarlamentarul Siegfried Mureșan. De regulă, la astfel de discuții poate participa și premierul țării respective, în acest caz premierul Viorica Dăncilă.

Decizia organizării unei dezbaterii pe marginea violențelor de la protestul care a avut loc pe 10 august în Piața Victoriei a fost luată în unanimitate de Conferința Președinților Parlamentului European, formată din liderii grupurilor politice și președintele PE. Propunerea a fost făcută de grupul Verzilor din Parlamentul European. Pe 17 august, liderii Grupului Verzilor din Parlamentul European cereau Comisiei Europene să activeze mecanismul de apărare a statului de drept în cazul României, în contextul protestelor antiguvernamentale violente care au avut loc la Bucureşti, relatează cotidianul The Guardian.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.