Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viorica Dăncilă lansează un ATAC FĂRĂ PRECEDENT la adresa Comisiei Europene: 'E o ingerință gravă și o încălcare a tratatului european '

dancila juncker

Comisia Europeană a publicat raportul MCV care vizează România și a decis că adoptarea legilor justiţiei şi presiunile asupra independenţei sistemului judiciar, în special asupra DNA, au generat dubii privind ireversibilitatea progreselor înregistrate de România. CE a recomandat suspendarea procedurilor în cazul procurorilor de rang înalt și să suspende imediat aplicarea legilor justiţiei şi a ordonanţelor de urgenţă" aferente. De asemenea, Bucureştiul este îndemnat să ţină cont în totalitate de recomandările formulate în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV), precum şi de cele ale Comisiei Veneţia şi ale Grupului Statelor împotriva Corupţiei (GRECO).

Marți seara, la Antena 3, Viorica Dăncilă a lansat un atac fără precedent la adresa Comisiei, din postura de ”premier, președinte de partid și fost europarlamentar”. Premierul consideră că prin deciziile sale, Comisia Europeană a produs o ingerință gravă în treburile interne ale României și a încălcat tratatul european.

Citește și: Rareș Bogdan face dezvăluiri importante! Ce se ascunde în spatele relației dintre Firea și Dragnea

”Sunt dezamăgită și revoltată. Nu e drept, nu e corect câtă vreme argumentele României nu sunt luate în calcul. României i se cer lucruri de neacceptat într-o altă țară europeană. Nu pot accepta, ca premier, fost europarlamentar, președinte de partid, acea recomandare imperativă în care ni se spune să suspendăm imediat legile votate de Parlamentul României și validate de CCR. E o ingerință gravă și o încălcare a tratatului european. Am mers în PE, am vorbit cu dl Timmermas și am spus lucruri pe care nu poate spune că nu le știe, și mă refer la protocoale. Eu nu pot accept sub nicio formă acea recomandare în care CE impune să suspendăm procedura de numire. E inadmisibil să ni se ceară revocare procedurilor unor procurori pentru că e o ingerință brutală. Nimeni nu are dreptul să intervină în proceduri interne din justiție.De asemenea, nu e corect să ni se spună să reluăm proceduri de revocare, când procurorul din Germania a fost demis într-o singură zi. Ne întrebăm de ce asemenea interferență? Cer egalitate între drepturi, nu mai putem aștepta ca românii să fie certați sau să ni se ceară lucri de neacceptat în Europa. I-am oferit argumente juridice (prim-vicepreședintelui CE, Frans Timmermans - n.r.). Nu am văzut nici măcar unul dintre aceste argumente să fie reflectate în MCV și îmi pun întrebarea care e rostul acestor 18 întrebări de la dl Timmermans? De ce pui aceste întrebări cuiva dacă nu te interesează ce răspunde? Cred că nu mai putem accepta ca românii să fie certați sau să li se ceară lucruri care nu se cer altora în Europa. Sunt proeuropeană, am fost europarlamentar 9 ani, nimeni nu mă poate bănui că nu vreau ca România să meargă pe calea europeană. Dar în același timp trebuie să avem tăria și demnitatea să ne apărăm țara.”, a declarat Viorica Dăncilă.

Citește și: Lovitură în plin dată de Guvern, pentru mii de români! Nu vor primi nici în 2019 acești bani promiși de ani buni .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.