Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viorica Dăncilă, mesaj de ultimă oră: 'Avem obligația morală să combatem orice fel de manifestare antisemită și xenofobă'

Vioricas Dancila

Premierul Viorica Dăncilă declarat marți, la un eveniment de comemorare a victimelor Holocaustului, că fiecare persoană are obligația morală să combată manifestările antisemite și xenofobe și că moștenirea lăsată de supraviețuitorii Holocaustului trebuie transmisă fiecărei generații.

„Comemorăm azi unul din momentele tragice ale țării noastre, 9 octombrie, data care marchează începând cu anul 2004 Ziua Națională de Comemorare a Victimelor Holocaustului din România. Doresc să aduc un omagiu memoriei victimelor Holocaustului, acest episod dureros de care avem datoria să ne amintim. Este o zi îndurerată în care evocăm imaginea familiilor și generațiilor care au pierit, destinelor care au fost distruse, comunităților evreiești dispărute. Totodată, rememorăm importanţa şi simbolistica celor care au stat drepţi între popoare şi care în cele mai negre momente ale istoriei s-au uitat pe sine pentru a întinde o mână de ajutor vecinului, prietenului, omului de lângă ei”, a declarat, marți, premierul Viorica Dăncilă, la ceremonia de depunere de coroane la Monumentul Memorial al Holocaustului, în București, potrivit Mediafax.

DIICOT are un singur procuror de execuție pe partea de TERORISM. Hosu: E o ușoară ipocrizie din partea noastră. Să ducem resursele acolo unde trebuie

Premierul a adăugat că fiecărei persoane îi revine obligația morală să combată orice fel de manifestare antisemită.

„La peste şapte decenii de la acest tragic moment al istoriei noastre comune, mai sunt printre noi puţini supravieţuitori care pot sta mărturie vie a trecutului. Mărturiile supravieţuitorilor Holocaustului au un rol extrem de important în lupta împotriva intoleranţei, discriminării şi excluderii de orice fel. Moştenirea lăsată nouă de supravieţuitorii Holocaustului trebuie transmisă fiecărei generaţii. Este de datoria noastră să nu uităm niciodată cele întâmplate. Participarea mea la un eveniment solemn precum cel de azi, îmi confirmă dimensiunea obligaţiei morale, care ne revine tuturor, de a depune toate eforturile pentru a combate orice fel de manifestare antisemită, xenofobă, şi pentru a evita ca astfel de drame să mai aibă loc”, a spus Dăncilă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.