Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viorica Dăncilă nu renunţă: Scrisoare trimisă Parlamentului, pentru audierea lui Victor Negrescu, propunerea de comisar european

Inquam Photos / Octav Ganea
viorica dancila parlament

Premierul interimar, Viorica Dăncilă, a trimis Parlamentului o scrisoare prin care anunță nominalizarea lui Victor Negrescu pentru funcția de comisar european și cere audierea acestuia în comisiile de specialitate.

„Având în vedere solicitarea doamnei Ursul von der Leyen, Președinte-ales al Comisiei Europene, prin adresa transmisă în dată de 28.10.2019, referitoare la propunerea Guvernului României privind candidatul pentru funcția de membru al Comisiei Europene, am deosebita onoare să vă informez că domnul Victor Negrescu este nominalizarea Guvernului României pentru funcția de comisar european.

În acest sens, în conformitate cu Legea 373/2013, vă adresez rugămintea de a demara procedurile necesare pentur audierea domnului Victor Negrescu în comisia de specialitate a Camerei Deputaților”, se arată în scrisoarea trimisă de Viorica Dăncilă la Parlament.

Comisia Europeană are "dubii mari" referitoare la "legitimitatea" noii propuneri de comisar european transmisă de Guvernul Viorica Dăncilă, anunţă Mina Andreeva, purtătorul de cuvânt al Executivului UE.

"Sunt dubii mari privind legitimitatea nominalizării făcute de Guvernul provizoriu de la Bucureşti. Problema trebuie rezolvată de România, în România", a declarat Mina Andreeva, citată de site-ul Affaritaliani.it.

Ursula von der Leyen, preşedintele-ales al Comisiei Europene, a primit marţi după-amiază scrisoarea Guvernului Viorica Dăncilă cu noua propunere pentru postul de comisar european, a declarat un oficial UE, precizând că sunt cunoscute disensiunile de la Bucureşti, dar că procedura este urgentă. "Preşedintele-ales (al CE, Ursula von der Leyen -n.red.) a primit o scrisoare în această după-amiază. Înţelegem că noua propunere transmisă de actualul Guvern în exerciţiu nu este, în mod evident, susţinută de preşedintele României. Ţinând cont de provocările şi de oportunităţile care urmează, este în interesul nostru comun ca Europa să meargă înainte fără nicio întârziere", a declarat un reprezentant al noii echipe a Comisiei Europene. "Oricare va fi noul candidat român, el sau ea trebuie să fie acceptabil de către preşedintele-ales şi trebuie să reuşească să obţină susţinerea necesară în Parlamentul European. Europa trebuie să meargă înainte", a precizat oficialul UE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.