Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viorica Dăncilă nu vrea să vorbească de comasări ale agenţiilor guvernamentale: 'Trebuie înainte să avem discuţii, să vedem ce implică acest lucru'

Inquam Photos/ Octav Ganea
Dancila guvern Victoria

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, luni, că nu a discutat despre comasări sau restructurări ale unor instituţii sau agenţii guvernamentale, apreciind că trebuie văzut mai întâi ce implică o astfel de situaţie. "Nu am vorbit încă de această comasare, nu am făcut nicio declaraţie legată de comasare. Ca să vorbim de o comasare, trebuie înainte să avem discuţii, să vedem ce implică acest lucru, să vedem criteriile pe care facem această comasare, să vorbim de criterii de performanţă, de indicatori calitativi', a precizat Viorica Dăncilă, întrebată la sediul PSD dacă s-a discutat despre comasarea unor funcţii din eşalonul doi, respectiv a unor agenţii, în perspectiva evaluării secretarilor de stat, conform Agerpres.

Premierul a adăugat că evaluarea secretarilor de stat nu are în vedere şi o comasare sau restructurare. "Deocamdată am avut întâlniri cu miniştrii, am văzut situaţia din fiecare minister în parte. Am stabilit un program de lucru bazat pe date de execuţie a punctelor din programul de guvernare. Nu am vorbit încă despre acest lucru. Înainte de a lua o decizie, trebuie o analiză atentă. Când terminăm analiza, venim cu concluziile necesare. Încă nu putem vorbi de acest lucru. Aşa cum am spus, vom face înainte de a lua o decizie, trebuie să facem o analiză atentă a ceea ce implică fiecare decizie pe care o luăm. În momentul în care vom termina această analiză, putem să venim cu concluziile necesare', a spus Dăncilă, într-o declaraţie de presă susţinută la finalul BPN al PSD.

În ceea ce priveşte situaţia IT-ştilor, prmierul a arătat că este deschis dialogului cu reprezentanţii acestora. "Eu cred că activitatea IT-ştilor trebuie susţinută şi (...) am dat şi o ordonanţă. Am vorbit şi despre munca part-time, în ordonanţă am prins şi pe cei care au activitate part time, deci m-am referit la toate categoriile pe care legea salarizării ar fi putut avea efecte nedorite. Şi cum nu vrem ca nicio categorie socio-profesională să fie afectată, bineînţeles că acolo unde vedem că trebuiesc făcute modificări....am încercat în cele două săptămâni de când sunt premier să facem aceste modificări. (,..) Nu voi lua nicio măsură până când nu va fi argumentată temeinic", a arătat şeful executivului.

Viorica Dăncilă a menţionat că nu a primit la Guvern vreo hotărâre de la Ministerul Muncii conform căreia cei care nu cotizează cel puţin 10 ani pentru pensii nu vor mai fi pensionari, ci asistaţi social. "În momentul în care va veni la Guvern un astfel de proiect, îl voi analiza, atât din ceea ce presupune dublarea financiară - că fiecare proiect trebuie dublat de un buget corespunzător - dar mai ales ceea ce presupune acest lucru pentru oameni, pentru că pentru mine şi pentru alianţa PSD-ALDE în centrul atenţiei trebuie să fie cetăţeanul şi după aceea alte aspecte", a argumentat premierul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.