Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viorica Dăncilă, primele declarații despre cazul fetiței bruscată de procurori și săltată de mascați: 'Să nu facă o miză politică din sentimentele unui copil'

facebook.com
Viorica Dancila

O fetiţă de opt ani a fost luată cu mascaţii vineri din casa în care a fost crescută de un asistent maternal, din Baia de Aramă, județul Mehedinți, după ce copila a fost înfiată de o familie din America.

Un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova a dispus, vineri, efectuarea unei percheziții la locuința asistentului maternal care s-a opus ca fetița să meargă la cei doi soți care au înfiat-o.

Citește și: Primăria Capitalei ‘taie în carne vie’! Educația rămâne fără bani

Premierul Viorica Dăncilă a reacționat și a spus că a cerut o anchetă de la două ministere. Dăncilă le cere politicienilor să nu transforme în miză politică acest caz.

”Dincolo de toate lucrurile, suntem oameni. Eu înțeleg foarte bine acest lucru, fiindcă eu însămi am trecut prin acest lucru. Cred că nu este drept ca atunci când vorbim de un copil să încercăm să avem argumente politice sau să acționăm politic. Fiecare dintre noi are anumite sentimente. Nu e drept să acționăm politic și să avem argumente politice. Am vorbit cu ministrul Muncii, cu ministrul Afacerilor Interne să demareze o anchetă, să vadă ce s-a întâmplat acolo. Sper ca şi Inspecţia Judiciară să facă acest lucru. Este vorba de un copil, care are sentimente şi cu sentimentele lui nu trebuie să se joace nimeni. Înţeleg foarte bine acest lucru, eu sunt o mamă care a adoptat un copil şi ştiu cât de importantă este o familie pentru un copil şi cum poate să îi schimbe viaţa. Cred că acest lucru trebuie tratat cu atenţie şi dincolo de aceste anchete, care trebuie să aibă cursul lor, trebuie să ne gândim cum ajutăm această fetiţă să se integreze cât mai bine, să nu o rănim. Ştiu că există o hotărâre judecătorească, acolo unde hotărârea există, nu putem să intervenim, dar eu cred că trebuie să ne gândim la ce simte acest copil. Am cerut seriozitate. Am văzut că se încearcă să se arunce vina pe unii. Ar trebui să ne gândim că suntem părinți.

Citește și: Radu Banciu intervine în războiul dintre Marian Oprișan și ANI: ‘Nici în pânzele albe nu o să îți justifici averea’

Noi nu putem interveni în justiție.Nu vorbesc ca prim-ministru al României, nu vorbesc ca liderul unui partid, vorbesc ca mamă şi cred că toţi ar trebuie să ne gândim că suntem părinţi, marea majoritate, şi să ne gândim că acest lucru s-ar fi putut întâmpla cu copilul nostru. Ce am fi simţit atunci? Până atunci, am cerut să se acorde consiliere psihologică copilului şi să avem grijă de fetiţă. (...) Tot ceea ce se va putea face la nivel guvernamental, vă asigur că se va face.”, a spus Viorica Dăncilă.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.