Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viorica Dăncilă: 'Securitatea cibernetică va reprezenta o condiție necesară pentru orice proiect referitor la societatea informațională'

dancila-strasbourg-pe

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, marți, în Parlamentul European, că unul dintre pilonii președinției României va fi Europa siguranței și că ”într-o lume a digitalizării accelerate, trebuie să avansăm în ceea ce privește protejarea cetățenilor în spațiul virtual”, potrivit mediafax.

Citește și: Mare atenție, șoferi! Aveți mai multe modalități de plată a amenzilor rutiere

”Al doilea pilon al președinției României va fi Europa siguranței. Suntem în fața unor noi provocări de securitate ce amenință siguranța cetățeanului. Uniunea Europeană se confruntă cu o paletă largă de riscuri și amenințări care pot să submineze valorile și prosperitatea societăților noastre deschise. Într-o lume a digitalizării accelerate, trebuie să avansăm în ceea ce privește protejarea cetățenilor în spațiul virtual”, a spus Viorica Dăncilă.

Ea a mai spus că este necesar să fie consoludată reziliența Uniunii la atacuri cibernetice.

”Securitatea cibernetică va reprezenta o condiție necesară pentru orice proiect referitor la societatea informațională. Tot în legătură cu securitatea Uniunii vom trata cu toată seriozitatea negocierea și finalizarea inițiativelor privind gestionarea coerentă a fluxurilor migratorii, întărirea granițelor externe ale Uniunii, intervențiile de urgență, lupta împotriva terorismului, protejarea siguranței cetățenilor în spațiul virtual, operaționalizarea și chiar extinderea mandatului Parchetului european către infracțiunile de terorism, precum și consolidarea cooperării judiciare în materie civilă și penală”, a mai spus premierul guvernului român.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.