Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viorica Dăncilă, trasă de mânecă de un europarlamentar: 'Unde sunt banii românilor'

Cheltuielile bugetare au crescut cu 12,5 miliarde de lei în primele trei luni din 2018, comparativ cu aceeași perioadă din 2017, de la 58 de miliarde de lei, la 70,8 miliarde de lei. Astfel, guvernul a încheiat primul trimestru cu un deficit de 4,46 miliarde de lei, în comparație cu primul trimestru din 2017. În acest context, europarlamentarul Siegfried Mureșan îi solicită prim-ministrului Viorica Dăncilă să spună unde sunt banii românilor.

Tăriceanu, la ÎCCJ, despre acuzaţiile care i se aduc: 'Se bazează pe mistificări şi contradicţii grave'

„Unde s-au dus acești bani? În niciun caz acolo unde trebuie, adică în investițiile publice, în infrastructură, în educație, în domeniile care duc la creștere economică sustenabilă pe termen lung. Nici creșterile de salarii promise anul acesta nu s-au mai întâmplat. Oamenii au dreptul să știe ce se întâmplă cu finanțele publice, căci acolo sunt banii lor, plătiți din taxe și impozite. 
Guvernul a „investit” doar în măsuri populiste de încurajare a consumului, o politică nesustenaiblă economic care a produs două mari rele: 1. Inflație-record ce a dus la scăderea nivelului de trai al oamenilor care își permit tot mai puține cu salariul pe care îl primesc și 2. O gaură în buget pe care acum guvernul încearcă să o acopere renunțând la investiții și crescând deficitul. Un deficit care va continua să crească până la finalul anului, după cum o arată Prognoza economică de primăvară publicată săptămâna trecută de Comisia Europeană. 
Un deficit mare și o datorie publică în creștere înseamnă că tot noi, plătitorii de taxe, suntem împovărați cu o datorie pe care o vom plăti noi și generațiile viitoare mult timp după ce acest guvern nu va mai fi la putere. 
De aceea, trebuie corectat urgent acest dezechilibru fiscal, trebuie să revenim la creștere economică sustenabilă și guvernare responsaiblă. Este, însă, foarte clar că actualul guvern nici nu vrea, nici nu poate să guverneze profesionist.”, scrie Mureșan, pe facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.