Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viorica Dăncilă va vizita Turcia și țările din Golf, anunță Teodor Meleșcanu

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Viorica Dăncilă

Ministrul de Externe Teodor Meleşcanu a declarat, vineri, că premierul Viorica Dăncilă va face săptămâna viitoare o deplasare în Turcia şi ţările Golfului.

"Va fi o deplasare de o săptămână, este o deplasare în Turcia, care va fi luni, marţi şi miercuri va fi Dubai şi Abu Dhabi în Emiratele Arabe Unite, după care se va merge în Kuweit", a spus Meleşcanu la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că vizita premierului în ţările din zona Golfului şi în Turcia, ca şi celelalte deplasări pe care le-a făcut în diverse ţări, inclusiv în Spania, "sunt concentrate pe probleme de colaborare economică şi atrageri de investiţii în România, un punct forte fiind, din acest punct de vedere, prezentarea celor aproximativ 12 proiecte parteneriat public-privat pentru infrastructura din România".

"Aşa cum ştiţi, ţările Golfului sunt ţări care dispun şi de instituţii specializate în investiţii în alte ţări şi evident că este un interes deosebit din punctul nostru de vedere să explicăm, să prezentăm, care sunt avantajele investiţiei în România în proiecte de top parteneriat public-privat. În ce priveşte Turcia, este vorba de o relaţie pe care o ştiţi foarte strânsă, este unul din partenerii noştri importanţi în această zonă şi cu această ocazie se vor mai semna şi diverse memorandumuri de consultare între ministerele de externe, unele programe, de exemplu pe Emirate, probabil vom face un memo pentru turism, ridicarea unor vize, paşapoarte diplomatice şi de serviciu, avem şi altele, dar accentul central este pus pe colaborarea economică şi promovarea investiţiilor în România", a afirmat acesta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.