Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Virgil Popescu: 'Principalul nostru scop e să avem măşti pentru populaţie, la preţuri cât mai mici'

Facebook
virgil popescu

Ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu susţine că vor fi asigurate măştile de protecţie pentru populaţie, după data de 15 mai, când acestea vor deveni obligatorii în transportul în comun şi în spaţiile publice închise, atât de la producătorii interni cât şi din import, la preţuri cât mai mici.

Virgil Popescu împreună cu Tănase Stamule, consilierul premierului României Ludovic Orban, au avut joi întâlniri cu Asociaţia Marilor Reţele Comerciale din România (AMRCR) şi Asociaţia Distribuitorilor şi Retailerilor Farmaceutici din România (ADRFR), pentru a discuta despre comercializarea materialelor sanitare de protecţie. La întâlnire a participat şi Bogdan Stănescu, preşedintele Societăţii de Administrare a Participaţiilor în Energie (SAPE), companie aflată în portofoliul Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, potrivit agerpres.ro.

Citește și: OMS s-a SUCIT! Modelul aplicat de Suedia, fără restricții, era cel MAI BUN în combaterea pandemiei .

"Am vrut să mă întâlnesc astăzi şi cu reprezentanţii marilor retaileri şi cu reprezentanţii industriei farmaceutice pentru că, după cum s-a anunţat, din 16 mai va exista obligativitatea să purtăm măşti de protecţie şi vreau să mă asigur că există stocuri suficiente pentru populaţie şi să evităm specula. De asemenea, vreau să vă anunţ că Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, prin SAPE, poate asigura materiale, atât de la cei 9 producători români, dar şi prin import, prin cooperarea stat cu stat. Toate echipamentele vândute de SAPE respectă standardele în vigoare. Aceste măşti vor fi vândute la un preţ de 2 lei/mască + TVA. Desigur, vă încurajez să achiziţionaţi aceste măşti la cel mai mic preţ al pieţei. Vreau doar să ştiţi că aveţi şi această variantă şi că SAPE are produse conforme şi este pregătită să asigure stocurile. Ca să concluzionez: principalul nostru scop e să avem măşti pentru populaţie, la preţuri cât mai mici. Nu impunem un preţ, vrem doar un preţ competitiv", a declarat ministrul Economiei.

În urmă cu o săptămână, SAPE a anunţat public completarea obiectului de activitate al companiei cu încă unul, secundar, respectiv comercializarea de produse farmaceutice şi echipamente medicale, decizie aprobată de Adunarea Generală a Acţionarilor SAPE, la începutul lunii aprilie. Astfel, SAPE va achiziţiona, de la furnizori şi producători din România, produse şi echipamente medicale la cel mai bun preţ, pe care le va comercializa către spitale, instituţii publice sau persoane juridice private sau de stat interesate de achiziţia de astfel de echipamente.

Citește și: Ludovic Orban vine cu CLARIFICĂRI SPECIALE: ce restricții se ridică de la 15 mai/ Ce se întâmplă cu restaurantele

De asemenea, ministrul şi-a prezentat disponibilitatea pentru o nouă serie de întâlniri, în cursul săptâmânii viitoare, pentru a discuta despre situaţia la zi a stocurilor de materiale de protecţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.