Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Virozele respiratorii durează între 10 și 14 zile în acest sezon. Care sunt cele mai simple metode de prevenție

Pinterest
viroze raceli

Virozele respiratorii durează între 10 și 14 zile în acest sezon. Simptomele apar după 1-3 zile de incubație și durează la adulți, estimativ, 10 zile, iar la copii, 14 zile, potrivit ultimelor studii. Cazurile de infecție cu COVID-19 sunt și ele în continuă creștere, la finalul lunii septembrie 40% din cazurile de COVID fiind înregistrate în București și în județele Prahova, Timiș, Iași și Cluj.

Printre principalele metode de protecție împotriva agenților patogeni, la care românii apelează, se numără: spălarea mâinilor, igienizarea surafețelor, iar 63% din aceștia consumă suplimente alimentare. Specialiștii recomandă și utilizarea unor purificatoare dotate cu filtru HEPA care să capteze virusuri, precum H1N1, alături de aspiratoare care pot identifica praful microscopic.

Metodele abordate de români pentru protejarea sănătății în sezonul rece s-au schimbat în ultimii ani. Spre deosebire de anul 2021, în care 73% din români erau interesați de suplimente alimentare, în 2023 procentul scade la 63%, potrivit Institutului Național de Sănătate Publică. În lipsa vitaminelor, a unui stil de viață echilibrat sau a vaccinării împotriva virusurilor, specialiștii recomandă utilizarea unor dispozitive care purifică și igienizează aerul. Este necesar ca acestea să aibă integrat un filtru de carbon activ care să elimine gazele și mirosurile, precum și un filtru HEPA pentru captarea virusului H1N1. Purificatorul de ultimă generația de la Dyson captează 99,95% din particulele de praf cu dimensiunea de 0,3 microni. Alături de acest sistem de igienizare a aerului, acesta deține și funcția smart, Air Multiplier, care ajută la purificarea aerului în întreaga încăpere.

În sezonul rece, suprafețele pot acumula și mai mulți agenți patogeni, în comparație cu celelalte luni ale anului. Aspirarea și curățarea regulată este recomandarea specialiștilor. Praful microscopic, însă, nu poate fi sesizat cu ochiul liber. Aspiratorul Dyson Gen 5 captează 99,99% din particulele microscopice de până la 0,1 microni, lăsând locuința complet igienizată.  Printr-un sistem de iluminare a particulelor,  praful din camera este dezvăluit de două ori mai mult, contribuind la eficiența curățeniei.

Având în vedere ascensiunea cazurilor de gripă, COVID și viroze respiratorii din această perioadă, medicii recomandă igienizarea regulată a mâinilor, suprafețelor și obiectelor utilizate frecvent. Aceștia susțin și importanța conusmului de suplimente alimentare în sezonul rece. Spre beneficiul celor cu un sistem imunitar scăzut, specialiștii confirmă eficiența purificatoarelor dotate cu filtre HEPA pentru captarea virusurilor, asemenea H1N1, precum și a aspiratoarelor ce curăță în profunzime suprafețele.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.