Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Virusul Holerei lovește puternic în Ucraina: soldații ruși au probleme uriașe

ABC News
soldati rusi dezertori

Atesh, o mișcare a tătarilor și ucrainenilor din Crimeea, arată faptul că soldații ruși s-au infestat cu virusul holerei, după ce au băut apă infestată ca urmare a ruperii barajului Nova Kahovka.

„Unități întregi din direcția Herson situate de-a lungul Canalului Crimeei de Nord își pierd capacitatea de luptă și sunt duse în spate pentru tratament. Mai mulți soldați ruși au murit”, anunță Atesh pe canalul său de Telegram.

Soldații ruși s-ar fi îmbolnăvit după ce au băut apă din diverse surse, apă provenită ca urmare a ruperii barajului.

„Desigur, explozia barajului Kakhovka a provocat pagube enorme naturii, dezvăluind multe boli despre care vom mai auzi. Îndemnăm locuitorii din regiunea Herson și Crimeea să fie foarte atenți la apa pe care o consumă”, a comunicat Atesh.

OMS avertiza asupra riscului de holeră

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) spune că holera și alte boli transmise prin apă reprezintă un risc în Ucraina, după distrugerea Barajului Kahovka.

Zidul barajului s-a prăbușit ducând la inundarea a zeci de sate și a unor părți din Herson, precum și la distrugerea totală a centralei hidroelectrice care asigura energia electrică în regiune.

Rusia și Ucraina s-au acuzat reciproc pentru distrugere, în timp ce unii speculează că barajul ar fi putut fi slăbit în urma unor atacuri anterioare. Cu toate acestea, grupul norvegian de monitorizare seismică Norsar a înregistrat o activitate seismică în noaptea prăbușirii peretelui barajului, ceea ce indică faptul că a avut loc o explozie la baraj.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.