Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reguli stricte pentru preotul Visarion Alexa: ce poate să facă și ce are interzis, după ce a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile

Inquam Photos / Octav Ganea
visarion alexa

Preotul Visarion Alexa, parohul Bisericii „Pogorârea Sfântului Duh” din Capitală, reţinut după ce a fost acuzat de agresiune sexuală, a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile, ca urmare a deciziei luate sâmbătă de Judecătoria Sectorului 6, care poate fi contestată în termen de 48 de ore, informează News.ro.

„În baza 227 alin. 1 Cod proc. penală şi art. art. 219 alin. (7) Cod proc. penală, respinge propunerea de arestare preventivă, formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 6 Bucureşti în dosarul de urmărire penală nr. 6204/P/2022. În baza art. 227 alin. 2 Cod proc. penală rap. la art. 202 alin. 4 lit. b Cod proc. penală cu referire la art. 211 Cod proc. penală dispune luarea faţă de inculpatul Alexa Visarion a măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, din data de 17.09.2022 până la data 15.11.2022, inclusiv”, se arată în decizia instanţei.

De asemenea, judecătorii au stabilite organ de supraveghere I.P.J. Giurgiu - Post de Poliţie Joiţa.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, conform art. 215 alin. 1 C.p.p, Alexa Visarion trebuie să respecte următoarele obligaţii:

a) să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanța de judecată ori de câte ori este chemat;

b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în fața căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuin?ei;

c) să se prezinte la organul de poliție desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poli?ie sau ori de câte ori este chemat.

Visarion Alexa nu are voie: să părăsească teritoriul României, decât cu încuviinţarea prealabilă a organului de urmărire penală, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată; să se apropie la o distanţă mai mică de 300 de metri de persoana vătămată şi să comunice cu aceasta, direct sau indirect, pe nici o cale, cu excepţia exercitării, prin intermediul altor persoane, exclusiv a dreptului la mediere cu persoana vătămată; să exercite profesia de preot.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.