Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Visul îmbogățirii fără muncă a sărit în aer după atacurile Rusiei: piața cryptomonedelor s-a prăbușit

Currency.com
mina miner bitcoin crypto

Bitcoin, cea mai importantă monedă digitală, a coborât joi la cea mai scăzută valoare din ultima lună, după ce forţele ruse au atacat mai multe oraşe din Ucraina, ceea ce a declanşat o vânzare masivă de active riscante, transmite Reuters. Cotaţia Bitcoin a coborât joi cu 7,9% până la 34.324 dolari, cel mai scăzut nivel de după 24 ianuarie. Cryptomonedele mai mici, care în mod normal evolează în tandem cu bitcoin, au scăzut şi ele în frunte cu ether care a pierdut 10,8%. Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat joi, într-o alocuţiune televizată surpriză, o operaţiune militară în Ucraina pentru a-i apăra pe separatiştii din estul ţării, în contextul în care există zeci de mii de militari ruşi desfăşuraţi de mai multe săptămâni la frontierele Ucrainei.

Citește și: Isterie inutilă: Vladimir Putin anunță că Gazprom nu oprește livrările de gaze către Europa, via Ucraina

SUA şi aliaţii săi au anunţat că vor impune "sancţiuni severe" Rusiei după aceste atacuri. La rândul său, şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, a promis şi el cele mai dure sancţiuni financiare pe care blocul comunitar le-a impus vreodată împotriva Rusiei.

 

Atacul Rusiei a provocat o prăbuşire a burselor din întreaga lume, în timp ce dolarul american, aurul şi petrolul s-au apreciat pe măsură ce investitorii caută active considerate sigure. "Am văzut ceea ce ne aşteptam să vedem, bitcoin şi pieţele cripto urmează evoluţiile de pe burse. Toate lucrurile tind să se coreleze în situaţii de criză aşa că ne aşteptam la o situaţia similară în cazul de faţă, aşa că este posibil ca lucrurile să se agraveze în zilele următoare", a declarat Jospeh Edwards, director de strategie la firma Solrise Group. Chiar dacă susţinătorii cryptomonedelor susţin că bitcoin funcţionează ca o valoare de refugiu în situaţii de tensiune geopolitică, deseori aceste cryptomonede evoluează în tandem cu alte active riscante. În urma scăderilor înregistrate joi, bitcoin a pierdut 50% din valoare comparativ cu vârful de 69.000 de dolari înregistrat în luna noiembrie a anului trecut.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.