Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vitali Kliciko și-a făcut KO și adversarii politici: A câştigat un nou mandat de primar al Kievului

Vitali Kliciko

Primarul Kievului, fostul campion la box Vitali Kliciko, a fost declarat oficial, vineri, câştigătorul unui nou mandat de cinci ani la conducerea capitalei ucrainene, la două săptămâni după încheierea votului, informează dpa.

Comisia Electorală a capitalei ucrainene a anunţat că Vitali Kliciko, 49 de ani, a întrunit 50,52% din voturi, cel mai mare procent dintre cei 20 de candidaţi care au participat la alegeri, scrie agerpres.ro.

Citește și: Atac de ultimă oră al lui Gheorghe Piperea: Justiția nu poate dispune suspendarea gravelor restricții de drepturi impuse de Aradat, pe motiv de epidemie

Iniţial se credea că un tur doi va avea loc mai târziu în noiembrie pentru a determina învingătorul, în condiţiile în care rezultatele iniţiale arătau că niciun candidat nu a depăşit pragul de 50% din voturi.

Vitali Kliciko se reface după ce a fost contaminat cu noul tip de coronavirus, cu o zi înainte de alegeri. El nu a putut să voteze.

Citește și: Traian Băsescu: ‘Oamenii nu înțeleg, specialiștii nu le explică, nici guvernul. Nu e suficient să ai masca pe gură, poate doar să te protejezi pe tine’

Kliciko a fost ales prima dată primar al capitalei ucrainene în timpul alegerilor extraordinare care au avut loc cu şase ani în urmă, după ce Ucraina l-a dat jos pe preşedintele său prorus Viktor Ianukovici, angajându-se într-o schimbare politică spre Occident.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.