Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vitalie, copilul care a alergat în februarie la maraton în galoși, a primit în dar o casă

stiri.md
vitalie copil moldova maraton galosi

În februarie 2021, în perioada ultramaratonului prin Republica Moldova, locuitorii țării au aflat povestea unui adolescent care a alergat 12 km cot la cot cu atleții de ultramaraton, încălțat într-o pereche de galoși. Astăzi, datorită eforturilor și ajutorului cetățenilor cu suflet mare, Vitalie și familia sa numeroasă s-au mutat la propria casă.

Toată țara a aflat despre Vitalie Cebotaru în februarie 2021, în timpul ultramaratonului Rubicon, la care a alergat 12 km în galoși alături de atleții profesioniști.

Povestea băiatului pasionat de sport, care aleargă în galoși, s-a răspândit în toată țara în câteva ore. Iar organizatorii au început să primească solicitări de a-i transmite copilului o pereche de adidași. Dar s-a dovedit că Vitalie și familia sa au nevoie de ceva mult mai important.

În familia lui Vitalie cresc 6 copii, dintre care el este fratele mai mare. Familia o duce foarte greu, iar galoșii în loc de încălțăminte sportivă nu sunt cea mai mare problemă din viața lor de zi cu zi.

Nu aveau propria casă, iar cele două cămăruțe puse la dispoziție de primăria satului Câșlița-Prut semănau mai mult cu un șopron, în care vântul sufla din toate găurile. Familia avea nevoie de propriul său acoperiș deasupra capului.

La inițiativa sportivilor, și anume la inițiativa lui Dmitri Voloșin, a început colectarea de mijloace bănești pentru a cumpăra o casă pentru această familie numeroasă.

Banii au fost colectați nu numai în Moldova, ci și în afara ei, o parte din sumă fiind alocată de reprezentanții diasporei din Canada.

În total, pe parcursul mai multor luni, au fost colectate 100.000 de lei. Aceasta era suma necesară pentru a cumpăra o casă.

Donațiile au fost făcute nu doar de oameni simpli, ci și de antreprenori, care au donat o parte din profituri fondului de ajutorare a familiei numeroase.

În data de 8 august Vitalie Cebotaru și familia sa s-au mutat la propria casă.

“Visul meu s-a împlinit, am o casă, am propria mea cameră, am un loc unde să dorm, am un loc unde să-mi fac lecțiile după școală”, spune tânărul sportiv.

Echipa Sporter, care a inițiat colectarea mijloacelor bănești pentru familia Cebotaru, își exprimă profunda recunoștință tuturor celor care au contribuit în vreun fel la viața tânărului atlet.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.