Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vizita lui Biden în Ucraina stârnește scandal în SUA: 'Incredibil de insultător'

joe biden volodimir zelenski

În timp ce principalii lideri ai Congresului încă nu s-au pronunțat cu privire la această vizită, unii republicani din Camera Reprezentanților critică călătoria președintelui Joe Biden în Ucraina și sprijinul său reînnoit pentru apărarea Ucrainei împotriva invaziei Rusiei, subminând mesajul lui Biden de sprijin bipartizan pentru Ucraina, notează CNN.

Într-o vizită surpriză în Ucraina înainte de aniversarea unui an de la războiul dintre Ucraina și Rusia, Biden s-a întâlnit cu președintele Ucrainei, Zelenski, și a subliniat sprijinul larg și bipartizan al membrilor Congresului pentru efortul de război al Ucrainei.

"Cu toate dezacordurile pe care le avem în Congresul nostru cu privire la anumite probleme, există un acord semnificativ în ceea ce privește sprijinul pentru Ucraina", a declarat Biden.

„Vizită incredibil de insultătoare”

Dar unii republicani din Camera Reprezentanților subminează acest bipartidism în reacțiile la călătoria lui Biden, pe rețelele de socializare. Reprezentanta Marjorie Taylor Greene a calificat călătoria lui Biden drept "incredibil de insultătoare" și a spus că vizita sa demonstrează o politică "America Last".

"Este incredibil de insultător. Astăzi, de Ziua președintelui nostru, Joe Biden, președintele Statelor Unite, a ales Ucraina în detrimentul Americii, forțând în același timp poporul american să plătească pentru guvernul și războiul din Ucraina. Nu pot exprima cât de mult îl urăsc americanii pe Joe Biden", a declarat Greene într-un tweet.

Greene a fost unul dintre cei 11 republicani din Camera Reprezentanților care au co-inițiat la începutul acestei luni o rezoluție privind "Oboseala Ucrainei". Rezoluția cerea suspendarea ajutorului militar și financiar acordat Ucrainei.

„Este uluitor”

Alți republicani din Camera Reprezentanților au folosit călătoria lui Biden pentru a-l critica pe Biden pentru că a acordat prioritate apărării Ucrainei în detrimentul unor probleme de politică internă precum imigrația.

"Este uluitor că președintele Biden poate să apară în Ucraina pentru a se asigura că granița lor este sigură, dar nu poate face același lucru pentru America", a declarat într-un tweet reprezentantul republican din Pennsylvania, Scott Perry.

"Deci, este nevoie de doi ani pentru ca Joe Biden @POTUS să viziteze zona de război pe care a creat-o la granița noastră sudică, dar apoi se duce să vadă o altă zonă de război pe care a creat-o în Ucraina", a declarat într-un tweet reprezentantul republican din Carolina de Nord, Greg Murphy.

În pofida criticilor din partea unor republicani din Camera Reprezentanților, alții l-au îndemnat pe președintele Biden să sporească sprijinul pentru Ucraina. Președintele Camerei Reprezentanților pentru afaceri externe, Mike McCaul, a declarat în cadrul emisiunii "State of the Union" de la CNN, într-un interviu difuzat duminică, că sprijinul bipartizan pentru Ucraina este "încă foarte puternic" și a cerut administrației Biden să sporească sprijinul pentru a evita un "război lung și prelungit".

La sosirea în Ucraina, Biden a anunțat acordarea unei asistențe suplimentare de 500 de milioane de dolari Ucrainei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.