Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vizita Papei şi ONU: New York-ul în pregătiri pentru "cea mai mare provocare" în materie de securite

NYPD

Autorităţile New York-ului au declarat luni că oraşul se pregăteşte pentru "cea mai mare provocare" în materie de securitate, odată cu sosirea, la sfârşitul lui septembrie, a Suveranului Pontif şi a 170 de lideri mondiali pentru Adunarea Generală a ONU, informează AFP. 

Credem că aceasta va fi "cea mai mare provocare" cu care poliţia acestui oraş s-a confruntat vreodată, a declarat, în timpul unei conferinţe de presă, şeful poliţiei locale Bill Bratton, subliniind că cei 170 de lideri aşteptaţi reprezintă "90% dintre liderii mondiali". 

"Nu am văzut niciodată ceva asemănător", a confirmat primarul oraşului, Bill de Blasio. Acesta a precizat că mii de poliţişti vor fi mobilizaţi pentru a asigura securitatea: pe pământ, pe mare şi în aer. 

Această mobilizare va implica circa 50 de agenţii locale sau naţionale, printre care serviciile secrete, FBI, poliţia şi pompierii din New York, serviciile municipale de urgenţă. serviciul de transporturi, paza de coastă şi serviciile vamale. 

Papa Francisc va sosi în seara zilei de 24 septembrie la New York, de la Washington, şi va pleca în dimineaţa zilei de 26 septembrie spre Philadelphia, în timp ce 170 de lideri mondiali se vor reuni la New York pentru Adunarea Generală a ONU, ce va fi precedată de un summit al dezvoltării durabile, în perioada 25-27 septembrie.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.