Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vizită surpriză după demisia lui Tudorel Toader - Comisia de la Veneţia, în România pentru legile justiției și Codurile Penale

comisia de la venetia

O delegație a Comisie Venenția vine în România săptămâna viitoare pentru a discuta cu reprezentanții autorităților române din domeniul Justiției despre modificarea legilor Justiției și intenția PSD-ALDE de modificare a codurilor penale, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

Reprezentanții Comisiei de la Veneția vin în România la mijlocul săptămânii viitoare pentru a avea discuții cu reprezentanții instituțiilor de forță din justiție pe tema modificării legilor ustiției, a înființării Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) și a modificărilor preconizate de puterea PSD-ALDE la codurilor penale, pregătită de puterea PSD-ALDE, au declarat pentru MEDIAFAX surse autorizate din domeniul justiției.

Stare de asediu în Sri Lanka - Jean Claude Juncker s-a declarat îngrozit. UE este 'gata să-și aducă sprijinul'

Delegația va avea întâlniri cu conducerea Ministerului Justiției (MJ), a Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ), a Parchetului de pe lângă Înalta Curtea de Casație și Justiție (PÎCCJ), a Direcției Naționale Anticorupție (DNA) și a Secției de Investigare a Infracțiunilor în Justiție (SIIJ).

Președintele PNL Ludovic Orban a anunțat pe 6 martie că reprezentanții Comisiei de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) vor sesiza Comisia de la Veneția cu privire la modifcările făcute de guvern legilor Justiției din România, fără consultări publice și fără respectarea observațiilor Consiliului Superior al Magistraturii.

Orban a mai spus atunci că PSD-ALDE ar comite un act de trădare a intereselor naționale dacă nu se va opri să legifereze împotriva recomandărilor Comisiei de la Veneția și ale Comisiei Europene.

Acțiunea APCE vine în urma unei cereri făcute tot în luna martie de liberalii români, în legătură cu ordonanța de urgență prin care a fost înființată secția de anchetare a magistraților.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.