Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vizită-surpriză la Kiev: Biden și-a trimis unul dintre cei mai importanți oameni să discute cu Zelenski

The American Prospect
Jake Sullivan

Consilierul pe probleme de securitate naţională al Casei Albe, Jake Sullivan, a întreprins, vineri, o vizită neanunţată la Kiev, unde s-a întâlnit cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi şi-a reafirmat sprijinul oferit de Washington Kievului, potrivit comunicatului emis de Casa Albă.

„Sullivan a anunţat un pachet suplimentar de asistenţă de securitate în valoare de 400 de milioane de dolari, care include tancuri T-72 recondiţionate, vehicule aeriene fără pilot şi recondiţionarea a 250 de rachete de tip sol-aer HAWK pentru un eventual transfer în Ucraina. El a anunţat, de asemenea, continuarea oferirii asistenţei economice şi umanitare, precum şi eforturile continue cu partenerii pentru a trage Rusia la răspundere pentru agresiunea sa”, se arată în comunicatul Casei Albe, potrivit news.ro.

Comunicatul subliniază că oficialul american a vizitat Kievul cu scopul de a sublinia sprijinul ferm al Washingtonului faţă de Ucraina şi poporul ucrainean, în timp ce îşi apără suveranitatea şi integritatea teritorială.

De asemenea, Sullivan a afirmat că SUA vor continua să sprijine Ucraina, indiferent de rezultatul alegerilor de la jumătatea mandatului din SUA, care se vor desfăşura săptămâna viitoare, potrivit Reuters.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.