Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vlad Cristache, managerul Teatrului Excelsior: 'Ne propunem un rebranding al instituţiei, cu un repertoriu pentru publicul adolescent şi tânăr'

zilesinopti.ro
teatru excelsior

Teatrul Excelsior îşi propune un rebranding al instituţiei, cu un repertoriu care să se adreseze foarte direct publicului adolescent şi tânăr, afirmă regizorul Vlad Cristache, managerul Teatrului Excelsior.

"Teatrul Excelsior îşi propune în noua stagiune un rebranding al instituţiei, o repoziţionare a repertoriului ca să se adreseze foarte direct publicului adolescent şi tânăr, vrem să devenim cel mai fresh şi cool loc în care tinerii să-şi petreacă timpul liber şi, pornind de la repertoriu, încercăm să le oferim spectacole care sunt pe texte contemporane, cu atitudine, cu personalitate, poveşti în care să se regăsească şi să-i facă pe tinerii din Bucureşti să simtă că acesta nu este doar un teatru din Bucureşti, ci este teatrul lor din Bucureşti", a declarat Vlad Cristache pentru Agerpres.

El a precizat că în noua stagiune a Teatrului Excelsior, demarată pe 2 septembrie, vor fi prezentate publicului cinci spectacole în premieră.

"Avem în toamna aceasta cinci premiere, ceea ce va fi un tur de forţă şi pentru noi, dar suntem convinşi că o să iasă foarte bine şi va veni în întâmpinarea publicului. Primul spectacol este 'Aproape' de John Cariani, în regia lui Eugen Gyemant, o comedie romantică în care nouă cupluri îşi găsesc rezolvarea în problemele din dragoste pe un fundal miraculos, pe răsăritul Aurorei boreale. Este un spectacol pe care l-am gândit ca un hit de public, la care să vii să descoperi că dragostea învinge. (...) Spectacolul va avea premiera pe 8 şi 9 octombrie. A doua premieră a stagiunii este "The sweet science of bruising", momentan nu ne-am pregătit cu titlul în limba română, un text contemporan britanic, o poveste foarte frumoasă. Spectacolul spune povestea a patru femei din patru categorii sociale diferite din Anglia victoriană care nu simt că-şi pot găsi o identitate şi că-şi pot îndeplini visurile într-o lume dominată de bărbaţi şi se înscriu la primul campionat underground de box feminin. (...) Regia va fi semnat de Sânziana Stoican iar premiera va fi pe 22 şi 23 octombrie", a spus managerul Teatrului Excelsior.

Următoarele proiecte ale Teatrului Excelsior pentru stagiunea curentă, care vor avea premiera în luna decembrie, vor fi o adaptare după romanul SF "Solaris", regizat de Bobi Pricop, unul dintre singurele spectacole de teatru SF făcute în România, "Punk Rock" - o piesă a dramaturgului britanic Simon Stephens, în regia lui Vlad Cristache, un spectacol despre un grup de liceeni aflaţi în pragul examenului de bacalaureat care simt presiunea intrării în viaţă.

Cel de-al cincilea proiect, cu premiera tot în decembrie, este o coproducţie internaţională între două companii de teatru din Italia (Teatrul Naţional al Emiliei Romagna şi Teatrul Comunal din Ruvo di Puglia) şi Teatrul Excelsior din Bucureşti, o adaptare după "Romeo şi Julieta", cu o distribuţie compusă din actori italieni şi români în regia lui Michelangelo Campanale. Spectacolul se va juca în decembrie la Teatrul Excelsior din Bucureşti, urmând ca în februarie să aibă premiera în Italia, la Cesena, la Teatrul Naţional al Emiliei Romagna.

Vlad Cristache a amintit şi de două noi proiecte care se vor desfăşura în licee din Capitală.

"Din dorinţa noastră de a deveni teatrul tinerilor din Bucureşti, nu aşteptăm să vină ei la noi, ci mergem noi peste ei în licee cu două proiecte. Primul dintre ele este o încercare a noastră de a duce arta vizuală şi teatrul în liceu. Vom realiza 20 de graffiti-uri în 20 de licee din Bucureşti, făcute de artişti importanţi din zona de street art, graffiti-urile fiind inspirate din temele şi motivele vizuale ale spectacolelor Teatrului Excelsior. Practic, vrem să le arătăm tinerilor că teatrul şi arta contemporană nu sunt ceva departe de ei, nu sunt într-un turn de fildeş sau o chestie elitistă la care ei nu au acces, ba chiar e ceva pe înţelesul lor, aproape de ei, şi noi facem acest prim pas să ne împrietenim cu ei. Lucrările de artă vor fi realizate simultan în cele 20 de licee. (...) Cel de-al doilea proiect, care se va întinde pe durata întregii stagiuni, va însemna trei spectacole scurte, de 35 de minute, montate de regizori aflaţi la debut, care se vor juca la ora de dirigenţie, în licee, în sala de curs. (...) Temele spectacolelor vor fi de interes pentru tineri, respectiv dependenţa de social-media, consumul de droguri, violenţa domestică şi altele", a menţionat managerul Teatrului Excelsior, precizând că fiecare spectacol va avea câte 10 reprezentaţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.