Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vlad Pascu, cel care a omorât doi tineri în accidentul de la 2 Mai, cere arest la domiciliu. 'Vreau să dau la facultate'. Decizia Tribunalului Constanța

Inquam Photos / Octav Ganea
vlad pascu diicot

Tribunalul Constanța a judecat, astăzi, contestația lui Vlad Pascu, tânărul care a condus drogat în Mangalia și a ucis doi adolescenți. Acesta a cerut arest la domiciliu pentru a putea studia pentru facultate.

Contestația lui Vlad Pascu vine după ce, nu mai departe de săptămâna trecută, pe 22 februarie 2024, Tribunalul a decis ca tânărul să rămână în stare de arest preventiv, respingând o contestație a acestuia împotriva unei alte decizii a Judecătoriei Mangalia, de la începutul lunii februarie.

„Regret toate faptele. Cunosc învinovățirile care mi se aduc și regret faptele. Vreau să subliniez că nu am avut vizibilitate și timp de reacție pentru a putea preveni. Deși s-a speculat că am văzut, că a fost cu intenție, nu a fost cu intenție. Eu veneam din Vamă. Nu scuză că m-am urcat sub influența altor substanțe la volan. Știu că o să fie o pedeapsă cu executare pe baza Legii Anastasia.

Tribunalul Constanţa a respins astăzi contestaţia lui Vlad Pascu, iar acesta rămâne în arest preventiv. Decizia este definitivă.

„În arest nu ai dreptul la educație”

Eu doar încercăm să ajung spre cazare, nu am luat niciodată în calcul ideea că s-ar fi petrecut o asemenea tragedie pe Drumul Național. Nu mă așteptăm să fie pietoni. Am cerut această schimbare din arest preventiv în arest la domiciliu pentru a putea să-mi pregătesc studiile, vreau să dau la facultate.

În arest preventiv nu se pot face studii. Nu ai dreptul la educație, sunt doar câteva activități”, a spus Vlad Pascu, în sala de judecată.

Vlad Pascu este acuzat de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi părăsirea locului accidentului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.