Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vlad Voiculescu e bun de plată: Ministrul Sănătăţii nu a depus declaraţiile de avere şi interese în termenul legal

vlad voiculescu

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, este singurul membru al Cabinetului Cîţu care nu şi-a depus declaraţiile de avere şi de interese, deşi au trecut 43 de zile de la preluarea mandatului.

Potrivit articolului 4 al Legii nr. 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcțiilor și demnităților publice, "declarațiile de avere și declarațiile de interese se depun în termen de 30 de zile de la data numirii sau a alegerii în funcție ori de la data începerii activității".

Pentru depăşirea termenului legal de depunere a declaraţiilor, Vlad Voiculescu trebuie să dea explicaţii în scris persoanei desemnate de secretatul general al guvernului să intermedieze relaţia cu Agenţia Naţională de Integritate. Următorul pas este cel al sancţionării contravenţionale.

Potrivit articolului 29 din aceeaşi lege, "nedepunerea declarațiilor de avere și a declarațiilor de interese în termenele prevăzute de prezenta lege, precum și nedeclararea, în declarația întocmită potrivit anexei nr. 1, a cuantumului veniturilor realizate, sau declararea acestora cu trimitere la alte înscrisuri constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 50 lei la 2.000 lei. Agenția poate declanșa din oficiu procedura de evaluare".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.