Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vlad Voiculescu, obsedat de închiderea școlilor: Fără studii medicale, fostul ministru acuză ministerul educației de 'dispreț pentru știință'

Inquam Photos - George Călin
Inquam Vlad Voiculescu

Fostul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu spune că deciziile anunțate miercuri de Ministerul Educației, care vor permite funcționarea școlilor cu prezență fizică, indiferent de rata de infectare, arată dispreț pentru știință.

Potrivit acestuia, „decuplarea” scenariilor de funcționare a școlilor de rata de infectare din localitate este efectul „decuplării deciziilor guvernului de date și știință”, în condițiile în care nu există un alt indicator în acest sens.

„Dispreț pentru știință, politizare și manipulare! Decuplare? Adică nu mai ținem cont deloc de numărul de infectări din localitate? Avem alt indicator relevant pentru pericolul pe care autoritățile și-l asumă în numele copiilor și părinților acestora? Testăm la nivelul școlii? Nu. Decuplarea aceasta este doar efectul decuplării deciziilor guvernului de date și știință. Ca să nu mai vorbim de iubirea aproapelui”, a scris fostul ministru al Sănătății.

În ceea ce privește intensificarea măsurilor de control din partea autorităților, Vlad Voiculescu înteabă cine și ce va controla: Fără testare nu există niciun fel de triaj epidemiologic, iar testarea în școli știm deja că nu este posibilă - cu siguranță nu acum pe termen scurt”.

El mai spune că testele din salivă, propuse de autorități, nu sunt relevante.

„'Soluția' testelor din salivă a fost vânturată deja în martie, atât de către domnul Câmpeanu cât și de către domnul Cîțu. Ba mai mult, cel din urmă și-a permis să dea directive în conferința de presă instituțiilor din sănătate să aprobe testele non-invazive din salivă. Realitatea este din păcate însă aceeași din luna martie: testele din salivă nu sunt relevante. Ne furăm singuri căciula! Ministerul Educației arată dispreț pentru știință, ignorând (decuplând) singurele date disponibile, politizează decizii pur tehnice precum aprobarea unor produse precum testele de salivă, manipulează prin prezentarea unor non-soluții ca justificare pentru asumarea unor riscuri majore pentru sănătatea copiilor și nu numai”, a mai scris Voiculescu pe Facebook.

Ministrul Educației a anunțat, referitor la scenariile de functionare a școlilor, că Grupul de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase a decis decuplarea scenariilor de funcționare a școlilor de rata de infectare din localitate și adoptarea deciziilor de suspendare a prezenței fizice în funcție de cazurile confirmate la nivel de clasă/școală, în paralel cu intensificarea măsurilor de control din partea autorităților competente, în vederea respectării stricte a regulilor de protecție sanitară în școli.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.