Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin a demis joi doi generali de poliţie implicaţi în arestarea jurnalistului de investigaţii Ivan Golunov

dw.com
ivan golunov

Preşedintele rus Vladimir Putin a demis joi doi generali de poliţie implicaţi în arestarea jurnalistului de investigaţii Ivan Golunov, acuzat de trafic de droguri şi ulterior disculpat, după o puternică mobilizare civică, transmite AFP potrivit Agerpres.

Generalul-maior Iuri Deviatkin, şeful departamentului antidrog din Moscova, şi generalul-maior Andrei Pucikov, responsabil al forţelor de ordine din districtul de vest al capitalei, 'sunt eliberaţi din funcţiile pe care le exercită', arată decretul Kremlinului.

Ministrul de interne Vladimir Kolokolţev anunţase marţi, la câteva ore după abandonarea urmării penale împotriva lui Golunov, că îi va cere preşedintelui Putin să-i demită pe cei doi responsabili de poliţie.

Potrivit lui Kolokolţev, poliţiştii care l-au arestat pe jurnalist au fost, la rândul lor, suspendaţi pe perioada anchetei.

Ivan Golunov, jurnalist pentru site-ul Meduza, a fost reţinut săptămâna trecută şi plasat în arest la domiciliu sâmbătă.

Golunov este cunoscut pentru anchetele sale despre mafia cimitirelor şi despre alte cazuri de corupţie şi deturnare de fonduri.

Arestarea sa a avut o rezonanţă uriaşă în Rusia, susţinătorii săi denunţând o înscenare menită să pună capăt anchetelor sale.

O manifestaţie de susţinere a lui Golunov, desfăşurată miercuri la Moscova, s-a soldat cu reţinerea a peste 400 de persoane

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.