Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin a început sezonul epurărilor: mai mulți oficiali de rang înalt vor fi 'executați'

alarabiya.net
Vladimir Putin Kremlin

Noi remanieri ale guvernatorilor ruşi sunt anunţate înainte de sfârșitul lunii martie 2023. După demisia guvernatorului regiunii Smolensk, Aleksei Ostrovski, și a guvernatorului din Ciukotka, Roman Kopin, vor urma şi alții.

În mod special, este vorba despre guvernatorii ţinutului Krasnoiarsk, Aleksandr Uss, și despre cel al regiunii Oriol, Andrei Klicikov, titrează Kommersant, citând surse din Administraţia prezidenţială, informează Rador.

Potrivit publicației, noile demiteri ale guvernatorilor din regiuni pot avea loc până la sfârșitul lunii martie. Posibila demisie a lui Uss a fost deja anunţată de presă, motivul fiind poziția sa slabă ca lider al regiunii, un rating scăzut.

Partidul Rusia Unită, partid aflat la guvernare în Rusia, îl are pe reprezentantul său în funcţia de guvernator al ţinutului Krasnoiarsk, Aleksandr Uss, din anul 2017. Două surse ale ziarului susțin că și liderul regiunii Oriol, Andrei Klicikov, ar putea pierde postul. El, la fel ca şi Uss, conduce regiunea din 2017, dar este membru al Partidului Comunist.

Potrivit interlocutorilor publicației, guvernul este nemulțumit de activitatea lui Klicikov. Dacă guvernatorul din Oriol este demis, atunci acesta va fi al doilea lider al unei regiuni ruse care va pleca şi care nu este membru al Partidului Rusia Unită: Ostrovski este membru al Partidului Liberal Democrat.

Un alt guvernator care se confruntă cu demiterea, potrivit publicației, este cel din Republica Hakasia, comunistul Valentin Konovalov, care se află la conducerea regiunii din 2018. Totodată, interlocutorii ziarului notează că este posibilă și acceptarea candidaturii lui Konovalov la alegeri, unde rivalul său va fi Serghei Sokol, deputat al Dumei de Stat din Partidul Rusia Unită.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.