Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin a mințit ?! Teroriștii nu voiau să fugă în Ucraina. Ambasadorul Belarusului, anunț de ultimă oră

X (twitter)
dimitri krutoy ambasadorul belarusului la moscova

Ambasadorul Belarusului în Federația Rusă, Dmitri Krutoy, a declarat că polițiștii de frontieră din Belarus au împiedicat intrarea în țară a presupușilor teroriști implicați în atentatul de la complexul Crocus din regiunea Moscova.

Prin aceasta, el a confirmat indirect că militanții se îndreptau spre Belarus și nu spre Ucraina. Declarația ambasadorului a fost dată de publicația de stat rusă RBC.

Krutoy a dat asigurări că serviciile de informații din Belarus și Federația Rusă au luat legătura după atacul terorist, pentru că erau conștienți de faptul că mașina cu militanții se îndrepta spre granițele de vest ale țării.

"De fapt, sarcina principală de aseară a fost să împiedicăm teroriştii să scape peste graniţa noastră comună. Această sarcină a fost finalizată", a spus ambasadorul, potrivit ziare.com.

Inițial, presa rusă a scris despre interceptarea unei mașini cu teroriști în regiunea Bryansk, la doar câțiva kilometri de granița cu Belarus.

Putin a afirmat că Ucraina pregătea o fereastră pentru trecerea teroriștilor

Au numit chiar un loc anume - satul Teply. La scurt timp, serviciile speciale ruse și-au schimbat brusc declarația. Potrivit noii versiuni, reținerea teroriștilor ar fi avut loc „în apropierea granițelor cu Ucraina”, la aproximativ 100 km de aceasta.

Mai târziu, dictatorul Vladimir Putin a repetat această versiune, susținând că Ucraina pregătea „o fereastră” pentru trecerea atacatorilor.

Rușii nu au precizat cum ar fi putut să treacă acest grup în zona de frontieră, plină cu personal militar rus și puternic minată.

ISIS a revendicat atacul, dar Moscova susține implicarea Ucrainei

Judecând după cuvintele ambasadorului Krutoy, teroriştii se îndreptau probabil nu spre Ucraina, ci spre Belarus. Înainte de aceasta, teroriștii au parcurs aproximativ 400 de km în aceeași mașină în care au venit să comită atacul terorist și pe care forțele de securitate ruse nu l-au putut intercepta o perioadă suspect de îndelungată.

Statul Islamic a revendicat atentatul. Cu toate acestea, Moscova insistă cu încăpățânare asupra versiunii implicării Ucrainei în atac.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.