Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin adoptă modelul lui Klaus Iohannis în campania electorală

Twitter/ Maria Pevchikh
vladimir putin ingrijorat

Vladimir Putin a refuzat să participe la dezbaterile candidaților la alegerile prezidențiale din Federația Rusă.

Comitetul Electorală a primit refuzul lui Putin. Pentru alți candidați, comisia trage la sorți pentru distribuirea timpului de antenă.

Explicațiile Kremlinului

Purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov, a explicat refuzul lui Putin de a participa la dezbateri prin faptul că „rușii au posibilitatea de a vedea declarațiile președintelui aproape zilnic”.

"Rușii au ocazia să vadă declarațiile lui Putin cu privire la toate aspectele vieții rușilor practic zilnic", a declarat Peskov reporterilor. „Putin este actualul șef al statului, care trăiește într-un program prezidențial foarte încărcat". "Acest lucru îl distinge radical de ceilalți candidați actuali", a spus Peskov.

Anterior, secretarul Comisiei Electorale Centrale a Federației Ruse, Natalia Budarina, în timpul tragerii la sorți privind distribuirea timpului de emisie pe posturile federale de televiziune și radio de stat între candidații la președinție și partidele care i-au nominalizat, a declarat că sediul electoral al lui Putin a notificat Comisia Electorală Centrală despre refuzul candidatului de a transmite gratuit la televiziune și radio pe canalele federale de stat, alocate dezbaterilor.

Cinci canale federale de televiziune de stat, Rossiya-1, Rossiya-24, Channel One, TV Center, Televiziunea Publică a Rusiei (OTR) și trei posturi de radio: Radio Rossii, Mayak și Vesti FM, sunt obligate să difuzeze timp candidaților.

Cine candidează?

Potrivit rezultatelor înregistrării, pentru prima dată din 2008, patru candidați concurează pentru președinție: Vladislav Davankov (Oameni Noi), Vladimir Putin (auto-nominalizat), Leonid Slutsky (Partidul Liberal Democrat) și Nikolai Kharitonov (Partidul Comunist).

Consiliul Federației a programat alegeri pentru 17 martie 2024. Comisia Electorală Centrală a Federației Ruse a decis că votarea va dura trei zile: 15, 16 și 17 martie. Astfel, acestea vor fi primele alegeri prezidențiale de trei zile din Federația Rusă.

Și Klaus Iohannis a refuzat dezbaterile

La ultimele alegeri prezidențiale din România și Klaus Iohannis a refuzat o dezbatere cu contracandidatul Viorica Dăncilă. În schimb, Iohannis - în funcție după primul mandat - a organizat o dezbatere cu politologi și formatori de opinie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.