Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin anunță sfârşitul blocadei energetice a peninsulei Crimeea

telegraph.co.uk
vladimir putin

Preşedintele Vladimir Putin a anunţat miercuri sfârşitul blocadei energetice a peninsulei Crimeea după ce a fost pusă în funcţiune a patra linie submarină pentru furnizarea de energie direct din Rusia, relatează agenţia EFE. 

'Am reuşit să rupem într-un timp scurt blocada energetică a Crimeii. În plus, nu mă îndoiesc că, dacă va fi necesar, vom putea rupe orice altă blocadă', a declarat Putin într-o videoconferinţă de la reşedinţa sa din staţiunea Soci, situată pe ţărmul Mării Negre, transmite agerpres.ro

El a precizat că odată cu activarea celei de-a patra linii a 'podului energetic', Crimeea va putea primi 800 de megavaţi de energie, ceea ce 'este suficient, chiar puţin mai mult decât suficient pentru funcţionarea normală' a peninsulei. 

'Pe 11 mai s-a pus capăt pentru totdeauna blocadei energetice a Crimeii, organizate de radicalii ucraineni. Le trimitem un mare salut naţionaliştilor de cealaltă parte a frontierei', a spus la rândul său vicepreşedintele Adunării Legislative a Crimeii, Andrei Kozenko. 

Crimeea a rămas fără energie electrică pe 22 noiembrie 2015, când naţionaliştii ucraineni au aruncat în aer cele patru linii de înaltă tensiune prin care această peninsulă anexată de Rusia primea energie din Ucraina. La începutul acestui an, după inaugurarea primelor două linii ale 'podului energetic' cu Rusia, Crimeea a renunţat oficial la achiziţia de energie din Ucraina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.