Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin, anunț mondial: 'S-ar putea ajunge, 'în curând', la o înțelegere'

telegraph.co.uk
vladimir putin

Rusia şi SUA ar putea ajunge 'în curând' la un acord privind o cooperare în Siria, a estimat vineri preşedintele rus Vladimir Putin, citat de AFP.

'Puţin câte puţin avansăm în direcţia cea bună şi nu exclud să ne putem pune de acord în curând şi să anunţăm comunitatea internaţională', a declarat Vladimir Putin pentru Bloomberg, potrivit informaţiilor difuzate de Kremlin în marja Forumului economic al estului de la Vladivostok.

Citește și: Dedesubturile numirii Madalinei Puscalau in functia de purtator de cuvant la Cotroceni! Fosta prezentatoare tv a ajuns la Klaus Iohannis prin…

'Este încă prea devreme pentru a vorbi despre acest lucru, dar cred că acţionăm şi avansăm în direcţia dorită', a adăugat preşedintele rus, exprimându-şi aprecierea pentru 'răbdarea' şi 'perseverenţa' secretarului de stat american John Kerry.

Experţi militari şi diplomaţi din Rusia şi SUA îşi continuă discuţiile la Geneva privind posibilitatea de a ajunge la un acord referitor la 'o încetare a ostilităţilor importantă' în Siria.

Citește și: Care sunt cele 3 variante de ministru de interne

Moscova şi Washington, care efectuează separat raiduri aeriene care îi vizează pe jihadiştii din această ţară, sunt în dezacord asupra sorţii preşedintelui sirian Bashar al-Assad, prima opunându-se cu fermitate unei plecări a liderului de la Damasc.

Potrivit lui Vladimir Putin, principala dificultate a discuţiilor rămâne a stabili care grup de combatanţi face parte din opoziţia faţă de Bashar al-Assad aşa-zisă 'moderată' şi care grup este jihadist.

Citește și: Chiar în orașul lui Klaus Iohannis, cu mulți oameni lângă el: Un taximetrist se masturbează în mașină / VIDEO

Din punctul de vedere al preşedintelui rus, jihadiştii, printre care şi Frontul Fateh al-Sham (fostul Front al-Nusra), 'încep să absoarbă aşa-zisa parte sănătoasă a opoziţiei'.

'Nu mai este război civil. Sunt combatanţi veniţi din exterior care primesc armament şi muniţii din străinătate', a spus Vladimir Putin.

'Şi în fapt partenerii noştri americani sunt de acord cu asta (separarea opoziţiei moderate de jihadişti, n,.r.), dar nu ştiu cum să facă acest lucru', a adăugat el.

Citește și: Fiica Andreei Esca se iubește cu băiatul adoptiv al Antoniei și al lui Alex Velea

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.