Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin anunţă că lupta pentru Bahmut s-a terminat şi le muţumeşte mercenarilor Wagner: 'Toţi cei care s-a distins vor fi premiaţi de stat'

vladimir putin cicatrice gât

Preşedintele rus Vladimir Putin i-a felicitat duminică pe militarii ruşi şi pe mercenarii din grupul Wagner pentru "eliberarea" oraşului Bahmut, pe care îl identifică cu numele său din perioada sovietică, Artiomovsk, relatează Reuters.

Într-un comunicat publicat pe site-ul Kremlinului, Putin afirmă că lupta - cea mai lungă din războiul de 15 luni - s-a încheiat cu victoria Rusiei şi că toţi cei care au excelat în tabăra rusă vor fi recompensaţi de stat.

"Şeful statului a felicitat grupurile de asalt ale Wagner, precum şi membrii unităţilor Forţelor Armate Ruse care le-au furnizat sprijinul necesar şi acoperire pe flancuri, pentru încheierea operaţiunii de eliberare a Artiomovks", se menţionează în comunicat.

"Toţi cei care s-a distins vor fi premiaţi de stat", se mai menţionează în comunicat, conform agerpres.ro.

Pe de altă parte, preşedintele ucrainean, despre care presa internaţională a scris că a părut să confirme pierderea Bahmut la summitul G7 de la Hiroshima, a retractat duminică prin purtătorul său de cuvânt.

"Întrebarea jurnalistului: ruşii susţin că au cucerit Bahmut", a scris Serhii Nikiforov pe Facebook. "Răspunsul preşedintelui: Cred că nu".

"În acest mod, preşedintele a negat cucerirea Bahmut", a adăugat Nikiforov în ucraineană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.