Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin are soluția pentru criza cerealelor din Ucraina: 'Pot fi exportate prin România!'

rbth.com
Vladimir Putin

Președintele rus Vladimir Putin a subliniat posibilitatea unor modalități alternative de export al cerealelor ucrainene, de exemplu, prin România, Polonia, Belarus, pe Dunăre și prin porturile Mării Azov.

"Nu împiedicăm exportul de cereale ucrainene, autoritățile ucrainene au minat abordările porturilor lor. Nimeni nu-i împiedică să-i curețe și să exporte cereale de acolo, garantăm securitatea", a declarat liderul rus, joi, la o întâlnire la Kremlin cu președintele indonezian Joko Widodo. „În plus, există și alte posibilități de export. De exemplu, prin România, pe Dunăre și deplasarea ulterioară de-a lungul Mării Negre, prin Polonia, Belarus, prin porturile Mării Azov", a spus președintele, relatează TASS.

Putin a menționat că, în această privință, Moscova se află în contact permanent cu organizația ONU relevantă, care "a avut probleme pentru a rezolva aceste probleme cu reprezentanții UE și ai Statelor Unite". Exporturile de cereale ucrainene reprezintă 0,5% din totalul alimentelor produse în lume, a spus el.

Potrivit lui Putin, lumea produce 800 de milioane de tone de cereale. Anul trecut, Rusia a furnizat peste 40 de milioane de tone de cereale pe piața externă, anul acesta va fi gata să furnizeze aproximativ 50 de milioane de tone. Rusia ocupă primul loc în lume în ceea ce privește aprovizionarea cu grâu a piețelor mondiale.

"Recent, problema legată de exportul de cereale ucrainene a fost discutată în mod activ. Potrivit Departamentului agriculturii din SUA, aceasta este de 6 milioane de tone, potrivit datelor noastre, aproximativ 5 milioane de tone de grâu. Dacă luăm în considerare volumul producției din lume, 800 de milioane de tone, atunci înțelegem că o astfel de cantitate nu afectează în niciun fel piețele mondiale, este de aproximativ 2,5%, iar din toate alimentele produse în lume - 0,5%", a spus Putin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.