Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin e dat pe spate de noii aliați din OCS: E o colaborare lipsită de egoism!

vladimir putin

Preşedintele rus Vladimir Putin a salutat vineri "noile centre de putere" în timpul summitului Organizaţiei pentru Cooperare de la Shanghai (OCS) care are loc la Samarkand, în Uzbekistan, într-un moment în care relaţiile dintre Moscova şi Occident sunt extrem de tensionate, informează AFP. "Rolul în creştere al noilor centre de putere (...) devine din ce în ce mai evident", a declarat Putin în discursul său, subliniind că această cooperare între ţările din OCS, spre deosebire de cea dintre ţările occidentale, se bazează pe principii "lipsite de orice egoism".

"Noi suntem deschişi cooperării cu întreaga lume", a subliniat liderul de la Kremlin. "Politica noastră este lipsită de orice egoism. Sperăm că şi alţii (...) îşi vor duce politica conform aceloraşi principii, vor înceta să folosească instrumentele de protecţionism, de sancţiuni ilegale şi de egoism economic", a adăugat Vladimir Putin, cu referire clară la ţările occidentale.

Rusia încearcă în ultimele luni să-şi întărească relaţiile cu ţările asiatice în faţa sancţiunilor occidentale impuse contra Moscovei în urma ofensivei sale împotriva Ucrainei, unde armata rusă este în dificultate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.