Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin și Igor Dodon au decis viitorul Transnistriei: Ce asigurări i-a dat președintele rus și ce urmează să facă Moscova / VIDEO

dodon si putin

Moscova va face tot posibilul pentru soluţionarea diferendului transnistrean, a promis preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, într-o întâlnire cu omologul său moldovean Igor Dodon, marţi, la Soci - celebra staţiune pe coasta rusă a Mării Negre - în marja Consiliului şefilor de stat din CSI şi a Consiliului economic eurasiatic, relatează agenţia de presă TASS.

"Vom face tot ce este necesar pentru soluţionarea conflictului transnistrean, vom garanta cu siguranţă acele înţelegeri care pot şi trebuie să apară în cele din urmă pentru a rezolva această problemă o dată pentru totdeauna în interesul tuturor persoanelor care trăiesc acolo", a afirmat Putin, scrie agerpres.ro.

Citește și: A redus reușita Simonei la bani: Cine este senatoarea care nu s-a bucurat pentru Halep și ce mesaj rece a avut

La rândul său, Dodon şi-a exprimat recunoştinţa faţă de Rusia - "din partea poporului moldovenesc din partea stângă şi dreapta a Nistrului" - pentru poziţia acesteia în procesul de soluţionare a conflictului transnistrean.

Igor Dodon a spus că după alegerile parlamentare care vor avea loc anul viitor în Republica Moldova se va reveni la reglementarea politică a conflictului din Transnistria. "Sunt sigur că va exista un parlament pro-moldovenesc la Chişinău care se va orienta spre rezolvarea acestei probleme foarte importante", a adăugat el.

Citește și: Mihai Tudose a fost scos din sărite: ”Și-au bătut joc de România, dacă vor mai greși o dată, voi reacționa violent”

În acelaşi timp, preşedintele Vladimir Putin a recunoscut că apreciază în mod deosebit eforturile lui Igor Dodon de a normaliza relaţiile ruso-moldovene.

"Apreciem eforturile dumneavoastră de a normaliza relaţiile ruso-moldovene, vedem că acest proces nu este uşor, dar plecăm de la faptul că atât poporul moldovean, cât şi poporul Federaţiei Ruse sunt interesate de o evoluţie pozitivă", a spus şeful statului rus.

Citește și: Situație fără precedent în România: Primarul s-a crucit când a realizat ce salariu uluitor a primit o fostă secretară

Putin a declarat că Rusia "fără îndoială, îşi va construi pe viitor contactele economice pornind de la nivelul interacţiunii noastre politice".

"În prezent, dorim să vă sprijinim intenţia sinceră de a reclădi şi de a dezvolta relaţiile ruso-moldovene", l-a asigurat pe Dodon preşedintele rus.

Citește și: Legea pensiilor este gata! La ce lucrează ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu

La nivel guvernamental, relaţiile dintre Moscova şi Chişinău s-au tensionat după ce executivul moldovean a expulzat cinci diplomaţi ruşi de la Ambasada Federaţiei Ruse din Republica Moldova şi l-a declarat pe vicepremierul rus Dmitri Rogozin persoană indezirabilă. În plus, Moscova a criticat intenţia Chişinăului de a supune dezbaterii la recenta Adunare Generală a ONU problema retragerii trupelor ruse din Transnistria.

Dar preşedintele moldovean, care duce o politică de apropiere de Rusia, are relaţii excelente cu Moscova, în special cu şeful statului rus Vladimir Putin.

Citește și: Inedit! Ce ocupație are Pomohaci, după ce a fost exclus din Biserica Ortodoxă

.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.