Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin și regele Salman al Arabiei Saudite au pus la cale CRIZA din Qatar: Ce vor să facă

Şeful statului rus, Vladimir Putin, şi regele Salman al Arabiei Saudite au discutat marţi, într-o convorbire telefonică, despre criza privind Qatarul, în timp ce preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a denunţat izolarea emiratului ca fiind ''inumană şi contrară valorilor islamice'', relatează agenţia Reuters.

Potrivit unui comunicat, Kremlinul a afirmat că disputa diplomatică dintre Qatar şi unele state arabe, inclusiv Arabia Saudită, nu contribuie la unirea eforturilor în încercarea de a se găsi o soluţie la situaţia privind Siria sau în lupta împotriva terorismului, scrie agerpres.ro.

Citește și: Minte de guvernanți: N-au internet, iar unii nu au nici energie electrică, dar statul îi OBLIGĂ să aibă POS-uri la magazine

La rândul său, Erdogan, într-un discurs rostit în cadrul unei reuniuni cu membri ai partidului său, AKP, aflat la guvernare, a estimat că ''metodele folosite împotriva Qatarului sunt inacceptabile şi seamănă cu pedeapsa cu moartea''.

''Se face o greşeală foarte gravă în Qatar. Izolarea unei naţiuni în toate domeniile este inumană şi contrară valorilor islamice. Este ca şi cum s-ar fi luat o decizie de pedeapsă cu moartea pentru Qatar'', a afirmat Erdogan.

Citește și: Încă un VIOL ZGUDUIE România: O minoră a fost BATJOCORITĂ de doi tineri, care au răpit-o, sechestrat-o și abuzat-o SEXUAL

Potrivit declaraţiilor lui Erdogan, ''alături de Turcia, Qatarul a arătat cea mai hotărâtă poziţie împotriva organizaţiei teroriste Statul Islamic' şi ''victimizarea emiratului prin campanii murdare nu serveşte niciunui scop''.

Luarea de poziţie de către Erdogan în favoarea Qatarului survine după ce Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Bahreinul şi Egiptul au rupt relaţiile cu Doha săptămâna trecută, acuzând emiratul de sprijinire a militanţilor islamişti şi a Iranului, acuzaţii respinse şi considerate nefondate de Qatar.

Citește și: Ea e poștărița care a ascuns, în apartamentul său, DOUĂ TONE de scrisori nelivrate .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.