Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin îi dă o lovitură de imagine 'strategului' Recep Erdogan: mărul discordiei între cei doi lideri

lowyinstitute.org
putin erdogan

Preşedintele rus Vladimir Putin a estimat sâmbătă că principalul obiectiv al acordului privind cerealele ucrainene, care expiră pe 17 iulie, nu a fost atins, în cursul unei convorbiri telefonice cu omologul său sud-african Cyril Ramaphosa, relatează AFP, relatează Agerpres.

"Vladimir Putin a subliniat că obligaţiile stabilite în memorandumul Rusia-ONU privind ridicarea obstacolelor la exportul de produse alimentare şi îngrăşăminte ruseşti nu sunt încă îndeplinite", a transmis Kremlinul într-un comunicat după convorbire. Potrivit acestui comunicat, "principalul obiectiv al acordului, livrarea de cereale ţărilor care au nevoie, mai ales pe continentul african, nu a fost realizat".

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, care mediază între Kiev şi Moscova, a asigurat vineri că Vladimir Putin este "de acord" în ce priveşte prelungirea acordului privind cerealele ucrainene, semnat acum un an la Istanbul şi prelungit deja de două ori.

Context

Acordul, care în decurs de un an a permis plecarea a aproape 33 de milioane de tone de cereale din porturi ucrainene în pofida conflictului, urmează să expire luni la miezul nopţii ora Istanbulului (21.00 GMT).

Pe de altă parte, preşedintele rus-african a discutat cu omologul său rus despre pregătirile pentru summitul BRICS (Brazilia, Rusia, India, China şi Africa de Sud) din Africa de sud de la sfârşitul lui august, la care este invitat şi Putin, în pofida mandatului de arestare emis împotriva sa de Curtea penală internaţională. Cei doi lideri au discutat de asemenea, potrivit Kremlinului, despre summitul Rusia-Africa prevăzut pentru sfârşitul acestei luni la Sankt Petersburg, precum şi despre iniţiativa de pace în Ucraina susţinută de mai mulţi lideri africani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.