Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin, implicat direct în ofensiva din Donbas: Președintele Rusiei dă ordine și în chestiune tactice minore (surse BBC)

Putin Gerasimov

Președintele rus Vladimir Putin și generalul Valeri Gerasimov intervin direct în ofensiva militară rusă din Ucraina și iau decizii luate în mod normal de ofițeri de rang inferior, potrivit unei surse militare occidentale citate de BBC.

Vorbind sub rezerva anonimatului, sursa a declarat: "Credem că Putin și Gerasimov sunt implicați în luarea deciziilor tactice la un nivel la care ne-am aștepta în mod normal să fie luate de un colonel sau de un brigadier".

Sursa militară a declarat că cei doi erau cei care luau decizii cu privire la mișcările de trupe în Donbas - zona din estul Ucrainei care este acum în centrul ofensivei militare rusești.

Au existat deja informații potrivit cărora președintele Putin s-a implicat mai mult în gestionarea zilnică a campaniei militare, de când Rusia a suferit eșecuri în nordul țării și în jurul capitalei Kiev.

Au existat, de asemenea, speculații recente potrivit cărora șeful militar al Rusiei, generalul Gerasimov, ar fi fost pus pe tușă - împreună cu zvonuri nefondate potrivit cărora acesta ar fi fost rănit în timp ce vizita Donbasul în urmă cu câteva săptămâni.

Dar oficialul militar occidental a precizat că șeful Statului Major General al Rusiei încă dădea ordine. "Gerasimov este în funcțiune", a spus el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.