Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Conversația lui Vladimir Putin cu Mario Draghi: 'Federația Rusă este pregătită să exporte cereale și îngrășăminte'

tass.com
Vladimir Putin

Rusia este gata să ajute la exportul de cereale și îngrășăminte în cazul în care sancțiunile împotriva sa sunt ridicate. Președintele rus Vladimir Putin a declarat acest lucru într-o conversație telefonică cu premierul italian Mario Draghi, a informat joi serviciul de presă de la Kremlin. Conversația a avut loc la inițiativa părții italiene, relatează agenția rusă TASS.

„Vladimir Putin a subliniat că Federația Rusă este pregătită să aducă o contribuție semnificativă la depășirea crizei alimentare prin exportul de cereale și îngrășăminte, sub rezerva ridicării restricțiilor motivate politic de către Occident”, a transmis Kremlinul.

Potrivit serviciului de presă, în timpul conversației, a fost analizată în detaliu „starea de fapt în domeniul securității alimentare globale”.

„Constatând lipsa de temei a acuzațiilor aduse Rusiei legate de aprovizionarea cu produse agricole pe piețele mondiale, Vladimir Putin a atras atenția asupra faptului că dificultățile apărute sunt legate, printre altele, de perturbări în funcționarea lanțurilor de producție și logistică, iar situația s-a înrăutățit ca urmare a restricțiilor anti-ruse impuse de Statele Unite și Uniunea Europeană”, a precizat serviciul de presă al președintelui Federației Ruse.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.